Lyckans lott vs olyckans lott

Vilken härlig dag! Varför? Vet inte, vet bara att den har varit bra.

Slutade redan kl 14.45 på jobbet och när jag kom hem tog jag en lång, uppfriskande skogspromenad i stormen. Älskar att vara ute när det stormar, det rensar verkligen hjärnan! Jag var ute 1,5 tim, men det var ingen powerwalk utan snarare en rekreationspromenad. Med vinden slitandes i håret promenerade jag stig upp och stig ner, kors och tvärs. Kände lukten av skogen, den mjuka barrmattan under fötterna, åt ett och annat härligt hallon, fotograferade och lyssnade på fåglarna. Vad jag är lyckligt lottad som har tillgång till denna fantastiska natur bara 3 min från min bostad! Vardagslyx på hög nivå!

     Varierande natur

   Ljungen är bedårande vacker
Foton: privata

Så klä på er och gå ut och njut av vår vackra natur! Det är både skönt och välgörande för kropp och själ! :)





När jag kom hem så satte jag mig en stund framför datorn och kom in på Röda Korsets hemsida via en reklam. Där blev min lyckliga lott ändå tydligare. Där kunde jag läsa om de enorma behoven i Pakistan. Följande text har jag lånat från deras sida: 

Det är den värsta översvämningen i Pakistans historia och den humanitära krisen är enorm. Mer än 70 procent av landet har påverkats av översvämningarna i Pakistan, vilket motsvarar ett område lika stort som Storbritannien. Röda Korset har varit på plats från början för akuta insatser och ett långsiktigt arbete väntar.

Rödakorsföreningar över hela världen samarbetar nu med den lokala Röda Halvmåne-föreningen för att nå de drabbade med hjälp. Hittills har ungefär 32 000 familjer (eller 223 000 människor) nåtts av insatsen och 31 000 människor har fått sjukvård. Sammanlagt kommer Röda Korset och Röda Halvmånen att stödja närmare 350 000 människor de närmaste nio månaderna med mat, tak över huvudet, rent vatten, vård och medicin och basala köksredskap.

Hjälp översvämningens offer i Pakistan
Behoven av hjälp är just nu enorma. Röda Korset finns på plats och hjälper befolkningen med mat, vatten, sjukvård och tak över huvudet. Var med och hjälp de nödställda i Pakistan! 500 kronor räcker till att ge en familj mat, tak över huvudet samt rent vatten i 1 månad. Läs mer på
www.redcross.se

Detta har jag hört om på nyheterna och sett i tidningarna och självklart har jag tyckt att det har varit hemskt, men har ändå inte kommit mig för att agera på något sätt. Men just idag berörde det verkligen mitt hjärta och jag kände extra mycket för deras olyckliga lott, eftersom jag själv har det så himla bra. Därför bestämde jag mig för att omedelbart bidra genom RK:s SMS-tjänst. Bidraget blev visserligen inte mer än 200 kr idag men jag hoppas att det kan hjälpa någon i alla fall. Och om vi är många som ger några kronor så kanske vi kan hjälpa många! Tillsammans är vi starka, eller hur? Tack Röda Korset och alla ni andra hjälporganisationerna för ert fantastiska arbete!!!


Still alive

Som ni märkt vid det här laget så har jag tagit en lååååååång semester från bloggen. Semestern kom i vägen och efter den har jag inte orkat eller haft lust att blogga eller läsa bloggar. Allt går i perioder. Dessutom föll jag tillbaka till rökningen under semestern och tampas fortfarande med det, så därför vill jag inte blogga på min "sunda blogg". Det skulle kännas som hyckleri. :)

Men nu har jag stilla börjat tränat igen och det kommer att medföra ett slut på cigaretterna så småningom och det ser jag fram emot!

Tänkte dock titta in och berätta att jag till slut vågade klippa mig kort! Har funderat på det länge, men inte vågat men nu är det gjort! Så här blev det!

 Långt på ena sidan

 Kort på andra sidan

 En assymetrisk variant

Så, nu har jag visat min förändring som skett i sommar! Det kommer flera! Många tankar och planer, men jag berättar mer om dem vart eftersom jag förverkligar dem! Ha nu en riktigt skön höst! :)


Semester!

Japp, det är sant! Men jag har inte riktigt fattat det ännu! Tror nånstans att jag ska på jobb imorgon... :) Fast det ska jag INTE! :D Har dock varit till jobbet idag, men inte för att jobba utan bara för att lämna lite Nu Skin produkter som några kolleger hade beställt. Kändes rätt skönt att bara få promenera ut därifrån igen.. Hihi! :)

Har haft en bakdag idag och bakat lite bröd. Sedan testade jag även Paolo Robertos recept på Pasta el forno. Det blev helt sjukt gott! Tycker att ni ska testa det! Mums! Receptet till pastan hittar ni här:

http://www.recept.nu/1.118111/paolo_roberto/kottfars/pasta_al_forno

  
Foto: privat

Nu längtar jag bara efter sånt där härligt väder som det var förra helgen! Sol och bad! Och till veckan åker jag hem till familjen! Ska bli såååå roligt!


Foto: privat


Måste bara visa..

Kolla in min första jordgubbe, den är snart klar att avnjutas!!!!!! Även tomaterna börjar få färg! Underbara sommar!

 
Foto: privat


Tiden bara rinner iväg

Dags att börja fokusera lite mer på Mindfulness kanske? Hinner verkligen ingenting känns det som! Men vem vill vara inne när det är strålande sol på utsidan???? :))

I slutet av förra veckan damp Blossoms nya tidning ner i brevlådan. Har ännu inte hunnit läsa den men ikväll ska den få full uppmärksamhet. Ska bli spännande att läsa, eftersom jag gillar Blossom och tycker att hon är inspirerande. Har hennes bok Ny kraft med Blossom och var nöjd med den.


Foto: privat

 

Började dagen med en härlig sovmorgon. (Behövde lite extra sömn efter att ha varit på ett par personaldagar med övernattning på Hotell 11 i Göteborg. Vi passade på att dansa hela kvällen och en bit in på natten. Underbart roligt! Hihi! )

Sen cyklade jag ut på lite ärenden nere på stan, njöt av en god bok på balkongen och sedan en riktigt lång och härlig cykeltur i det soliga vädret. Avslutade med att cykla ner till havet, sitta på klipporna och fortsätta läsa. Nu är jag lagom avslappnad i kroppen, ska äta potatis med skånsk kalops a la Per Morberg och bara njuta av sommarkvällen. Hoppas att din dag har varit lika skön!


Cykla cykla cykla

Vilket härligt väder det är nu, varmt och gott!

Igår blev det en skogspromenad innan frukost. Tyvärr var det andra som har sökt sig fram för att sola på varma stigar i skogen... Höll på att stiga rakt på en orm. Trodde att jag skulle få hjärtstopp, för det var bara ca 10 cm från min vänstra fot.... Skrek rakt ut och hoppade ungefär 15 m bakåt. Samtidigt som det var läskigt så såg det rätt roligt ut också för den låg och slingrade som fasen en stund på stället innan den fick fart och drog till skogs som en raket. Undrar om det var som en slirande rivstart för ormen? :)

På eftermiddagen var det så varmt och gott så jag kastade på mig en ryggsäck med vatten och nya Runners world och cyklade iväg till mitt favoritbadställe, Mollön. Det ligger ca 8 km bort och jag kan inte fatta att jag inte har cyklat dit förut. I sommar får bilen stå hemma! Det är så underbart vackert där så jag gjorde en favorit i repris idag, men jag fick en något blötare hemfärd då det började åska, blixtra och regna. Men desto skönare att komma hem då! Resten av dagen har jag bara städat, handlat och satt upp ett par spaljéer på balkongen.

   Igår

Foto: privat

    Idag

Foto: privat

Haha, Tindra var snäll och torkade min arm. Och oj vad mina byxor blir genomskinliga av lite regn..... :)


Lycklig löpare

Som ett tecken från ovan fick jag min löparjacka på posten idag! :) Den ingick i ett erbjudande från en hälsotidning när man testade några nummer. Dock var den så populär så jag har vid två tillfällen fått veta att leveransen har blivit uppskjuten. Men idag kom den! På dagen för mitt livs första lopp! Wiiiieeee! Röd med lite reflexränder på, av märke Craft. Dessutom var den riktigt snygg och skön!

 
Foto: privat

Vilken häftig känsla det var att delta! Det var såå mycket folk och så mycket löparglädje. Blev taggad till tusen! Kände att funderingarna på att bara promenera inte var ett alternativ utan jag ställde mig i andra gruppen; Springa. Det fanns tre grupper; Springa fort, Springa och Lunka. Det var soligt och rätt varmt och en massa folk som stod och hejade och fotograferade längs vägen under loppet. Helt underbart! Jag var så exalterad så jag sprang hela vägen. På slutrakan blev det en liten spurt och jag gick i mål på 34 min! Wiiiieee! Detta är mitt personbästa och även om jag inte klarade mitt mål att komma under 30 min så förbättrade jag tiden som jag satte den 4 maj. Då spang jag på 37:50 så jag bättrade tiden med nästan 4 min och det är jag överlycklig för! Åh, vad jag är glad att jag anmälde mig! :) Blev riktigt inspirerad och tror bestämt att jag ska anmäla mig till Strandjoggen som går av stapeln här i Uddevalla den 6 juni. Det loppet är också 5 km och går längs Strandpromenaden.

När jag skulle åka hem från Vårruset kom jag på att jag måste ju ta bildbevis på detta, så här kommer min fina medalj med rosa band! :)

 Lite suddig men vad gör det? :)

Foto: privat

 

Nu blir det ett varmt bad för min del och sedan blir det läggdags!


Vårruset ikväll

Som ni märker så har jag VERKLIGEN bloggtorka, men mitt internet-användande går i perioder. Ibland tycker jag att det är jätteroligt att blogga, ibland tycker jag att det blir betungande. Då slutar jag blogga, för jag har bestämt mig för att bara blogga när jag verkligen vill.

Ikväll ser jag dock fram emot Vårruset, trots att jag känner mig helt ur form. Träningen den senaste veckan har varit mycket begränsad och jag känner mig trött och slö, men det ska ändå bli roligt att träffa en massa folk på loppet! :) Sen får vi se om jag kommer att promenera eller jogga. Jag märker det när det väl är dags. Fast jag misstänker att jag blir inspirerad av andra löpare!

Måste visa vad jag köpte när vi var iväg till Nääs fabriker för konferens i helgen. Det är ett stooooort fat som man kan ha frukt, sallad eller vad som helst i. Passade perfekt på mitt vardagsrumsbord! :)


Foto: privat

Dessutom är jag överlycklig över att vara distributör för världens bästa hud- och hårvårdsprodukter, Nu Skin. Förra veckan löste jag in mina produktpoäng och beställde även en lera för att hålla min beställning vid liv. Detta är seriöst dom bästa produkterna jag nånsin har använt! Huden blir så otroligt mjuk och len, jag är alldeles förtrollad! :)


Foto: privat

Längst till vänster är leran jag beställde. Sen fick jag en handlotion, schampo, balsam och fotsalva alldeles gratis tack vare mina ihopsamlade poäng. Livet är underbart! :))))

Här kommer förresten receptet på mina älskade kesoplättar som jag har lovat några!


Foto: privat

Matiga kesoplättar

2 ägg
1 liten burk keso
3 msk dinkelmjöl
100g rökt skinka
½ kruka färsk basilika  (jag använder timjan istället)
1 halv finhackad rödlök
2 tsk senap

Stek dem i smör i mellanhet stekpanna och lossa kanterna innan du vänder dem. De behöver ganska lång tid på första sidan för att inte falla isär. Smaklig måltid!


Bloggtorka och löpning under helgen

Livet är inte alltid en dans på rosor. Jag har aldrig varit en löpare, har alltid tyckt att löpning har varit jobbigt och ointressant. Men med tanke på mitt sundare liv så VILL jag verkligen tycka om joggning.

Jag VILL vara en joggare för det ser så himla skönt och avslappnande ut. Det kostar inte mycket, förutom ett par riktigt bra skor och kanske lite funktionella kläder. Man kan träna var som helst, i princip. Perfekt! Nu på våren ser man massor av människor som kommer joggandes överallt. Jag vill också! :)

Alltså har jag som sagt gjort slag i saken och anmält mig till Vårruset för att få lite motivation. Jag började småjogga på löpband på gymmet i vintras, nu när våren har kommit så har jag börjat springa lite i skogen där jag bor. Fortfarande är det jobbigt, jobbigt, jobbigt. Men nu har jag bestämt mig för att göra ett riktigt seriöst försök att bli joggare. Så det så! I fredags var jag till gymmet och sprang på löpbandet. Ville se om jag kunde förbättra min gamla tid. Och trots att det var nedrans jobbigt och jag inte orkade springa hela vägen så bättrade jag ändå på min gamla tid med 1 min 37 sek. Wiieee! Alltid något! Det ska bli så spännande att se hur det funkar att springa ett lopp. Kommer jag att orka springa? Kommer jag att KUNNA springa då det är mycket folk eller kommer det bara att bli en trevlig motionstur med många i spåret? Hur som helst, jag längtar! :)

Till helgen ska jag åka till Nääs fabriker och övernatta tillsammans med mina kolleger. Det ser väldigt vackert ut på bild och det ska bli kul att se om det är så i verkligheten också. Kom dock på att jag inte har några kläder att ha så jag fick gå och shoppa efter jobbet i måndags. Hittade 3 toppar/skjortor som jag köpte. Så nu behöver jag inte åka i en noppig fleecetröja i alla fall! ;)

Idag har jag varit ledig och har bara tagit det lugnt hela dagen. Det har varit dåligt väder större delen av dagen, det haglade till och med, men då låg jag i ett hett skumbad! :) Lyckades dock tajma in en riktigt härligt powerwalk på 80 min när solen kikade fram en stund på förmiddagen. Promenaden avverkades i mycket kuperad skog. Åh, det är så mysigt! Jag ÄLSKAR naturen! Den är så välgörande och helande för mitt sinne! :)

Var tränar/motionerar du helst?


Hemmafrun är anmäld till Vårruset!

Dagen började på ett skönt sätt med en 30 min joggtur och samma stadiga grötfrukost som igår. Gud så gott det är! Har ätit gröt då och då förut men bara haft i mjölk. Nu den senaste tiden har jag börjat lägga en massa gott gojs i också, t.ex. hackat äpple, russin, nötter, solrosfrön etc. Ojojoj, så gott det blir! Så imorgon tänker jag stiga upp extra tidigt innan jobb så att jag hinner äta min gröt i lugn och ro. Det ni! Då får man rista ett kors i taket, för jag gillar att sova! :)

Det har varit en lugn och skön dag idag, med lite allt möjligt på agendan. Det blev en tur till Torp idag också (nu får det baske mig räcka snart!) för att handla lite mat + mera jord och lecakulor. Har planterat de sista plantorna och gräslöken.

 3 olika sorters plantor. Här ska utvärderas i sommar!
Foto: privat

Just det, jag har ju lovat att visa mina inköp också. Här kommer dom!

 
Foto: privat

 

Förutom vanligt bjäfs som diskborstar, rakgel, fryspåsar, schampo blablabla så blev det ett par jeans, 3 par trosor, 4 par strumpor, 2 par tights, hårtoning, två fina lergodsskålar (för t.ex. jordgubbar!) och en ny sil. Dessutom det absolut viktigaste inköpet jag gjorde; EN CYKELHJÄLM + en vattenflaska som jag fick på köpet. Efter den hemska dödsolyckan förra veckan i grannkommunen så var hjälmen prio nr 1. Det är en mycket billig livsförsäkring, tänk på det, please!

Just det, jag köpte även de absolut fulaste solglasögonen nånsin. Dom är så fula så att dom blir fina, hahahah. Jag håller på att skratta ihjäl mig! Några kläder att ha upptill hittade jag inte. Testade några fina tunikor som alla har nuförtiden, men jag ser gravid ut i sådana kläder, så det funkar inte för mig. Så jag får leta vidare. Men inte den här månaden... :)))

Annars har jag mest kännt mig som en hemmafru idag. Det har regnat här hela dagen så jag har pysslat inne med brödbak och matlagning. Idag blev det makaronilåda, nåt som vi brukar äta mycket när vi var små. Det är så sjukt gott och lätt att göra! Mums!

 
Foto: privat

Nu ska jag gå och lägga mig och drömma sött om Vårruset. Är nu anmäld så nu finns det ingen återvändo! Wiiiiee!


Med gröna fingrar?

Herregud, jag kommer att behöva ledigt för att vila upp mig efter ledigheten med den här farten! Är faktiskt lite imponerad av mig själv att jag lyckas få saker gjorda, för det hade ju varit rätt gott att bara vara ute också. Men det är bara att tacka och ta emot så länge motivationen finns! :)

Igår steg jag upp tidigt eftersom det skulle in folk och rensa ventilationen i lägenheten. Klockan 8 ringde det på dörren och 2 killar flaxade omkring i lägenheten medan jag satt i soffan och käkade frukost och skrattade åt Rivstart på kanal 6. Härlig morgon! :) 

 
Foto: privat

En bra start på dagen; grötfrukost med äpple, russin och hackade naturella nötter, samt två mackor med leverpastej och smörgåsgurka och en kiwi. Självklart en stooooor kopp kaffe till detta! :)

Sen bar det iväg till stan för klippning och direkt vidare på massage. Avslutade min stadstur med en shoppingrunda på jakt efter nåt att fylla upp min garderob med. Hittade en hel del grejer, visar bilder sen. Efter en snabb lunch hemma så gjorde jag något som jag har skjutit upp i typ 3 års tid. Jag tömde förrådet på gamla målarpytsor, dammsugare, fäljkors, trasiga hushållsmaskiner och annan dylik skit, lastade in det i bilen och körde iväg det till tippen. Wiiiiiiiiieeeee! Kände mig oerhört produktiv! :) Avslutade med en lååååång eftermiddag/kväll på köpcentret i ett försök att hitta mer kläder. Dock hade orken försvunnit vid det här laget så det kändes mest som om jag såsade runt och glodde.

I morse tog jag lite sovmorgon och grejade lite hemma med tvätt och sånt innan jag åkte till blomsteraffären. Köpte lite fina blommor samt en mängd nyttoväxter. Har spenderat dagen med att plantera mina inköp, städa balkongen, tvätta fönstren etc. Nu vet jag varför jag alltid skjuter upp sånt här.... Det tar ju hela dagen! :)

   
Foto: privat

Ut med det gamla, in med det nya. Mina älsklingar åt dock nästa upp hela min gräslök. Tydligen gott det där.... :) Och jo, dom har "eget" kattgräs också, men gräslök är godare! :)

Har planterat två tomatplantor och en smultronplanta här. I balkonglådorna är det än så länge bara förberett. Ska så sallad och sånt där.

En liten korg med vackra blomster. Korgen var dock mindre än jag kom ihåg så dom får inte mycket utrymme att växa till sig....

Det fick däremot penséerna. Där kan dom frodas och ha det bra! :)

Har även sått luktärter (frön som jag ska förodla och hålla tummarna att dom överlever) och mer kattgräs. Mina jordgubbsplantor har inte planterats om ännu, eftersom ecakulorna tog slut. Det får bli imorgon.

Det har alltså inte blivit någon träning för mig på två dagar och jag känner att det pirrar i benen nu. Tror bestämt att det får bli en morgon jogg innan frukost imorgon! God natt världen!


En kreativ dag

Dagen började med 35 min lugn morgonjogg i skogen följt av en lång härlig söndagsfrukost. Vilken skön kickstart!

 
Foto: privat

Vilken lycka att ha naturen precis runt hörnet! Skulle aldrig klara av en vardag utan naturen inom räckhåll, som den lantis som jag är. :) Nu på våren blir min längtan efter en egen stuga alldeles outhärdlig! Åh, vad jag längtar efter en trädgård att påta i. Det är ju så himla meditativt! Men tills den dagen kommer så tager jag vad jag haver! :)

Efter kickstarten på morgonen stannade jag av i soffan efter frukost. Försökte göra några försök att komma igång med något vettigt men utan resultat. Men några timmar senare fick jag igång maskineriet och började rensa ur min lilla garderob och när det var klart fortsatte jag med den stora. Slutade med en storstädning eftersom det ska in folk i lägenheten i morgon och greja med ventilationen. Hej vad det gick! Men med tungt hjärta insåg jag att jag knappt har några kläder kvar överhuvudtaget, förutom några noppiga, ynkliga tygstycken. Jag hade nämligen bestämt mig att alla kläder som är trasiga och utnötta ska slängas.... Så nu måste jag ut på klädjakt! Ser lönen flyga iväg innan den ens hunnit in på kontot.... :) Men det är VERKLIGEN på tiden, för jag köper aldrig kläder... Dags att göra nåt åt det. Det blir en lång gå-i-affärerna-dag imorgon!


Glömda recept

Har lovat ett x antal personer att lägga upp recepten på både skaldjurspajen och på chokladkakan med jordnötter, men har helt glömt bort detta. Hittade recepten idag när jag städade bakom datorn så nu tänkte jag passa på! :)


Foto: privat


Skaldjurspaj

Pajdeg:

200 g dinkelmjöl
125 g smör
2 msk vatten

Knåda ihop, plasta in och kyl i 30 min. Tryck sedan ut i form och förgrädda i 200 grader ca 10 min.


Fyllning:

2 förpackningar crabfish (jag uteslöt dessa då jag inte är så förtjust i crabfish)
1 burk räkor
1 burk kräftstjärtar
4 hårdkokta ägg
4 dl creme fraiche (jag tyckte det blev för mycket med 4 dl så testa er fram!)
ca 1 dl klippt dill
1 burk röd kaviar, 80 g (glömde köpa kaviar, så jag fick klara mig utan)
lite senap
citronpeppar
cayennepeppar
ev salt


Dela fisken och äggen i centimeterstora kuber. Blanda ihop allt till en röra och fyll det kalla pajskalet. Dekorera med lite dill. Denna paj äts kall eller rumstempererad så det går bra att förbereda den dagen innan den ska avnjutas.



 
Foto: privat

Chokladkaka med jordnötter

200 g mörk choklad, minst 70 % (ju finare choklad, desto godare kaka)
100 g smör
3 ägg
0,5 dl råsocker
0,5 dl vetemjöl
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
(smör och ströbröd till formen)

Smält chokladen och smöret i en rymlig skål över vattenbad. Ta av skålen från vattenbadet och låt chokladsmeten kallna. Rör sedan försiktigt i äggen och sirapen. Obs! Vispa inte!

Blanda mjöl, råsocker, vaniljsocker, salt och jordnötter i en annan skål och vänd försiktigt ner denna torra blandningen i chokladsmeten.

Häll upp den rinniga smeten i en smörad och bröad form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i max 15 min. Håll koll på kakan som bara precis, precis ska stelna lite, lite på ytan i ugnen. Kakan är väldigt god men mäktig.


I love my bike!

Jag är helt kär i min nya cykel! Den är så himla lätt och underbar att cykla på. Fantastiskt! Idag blev det bara en tur på 1,5 mil för det blåste så mycket. Dessutom var det nog bra att testköra den lite innan så att jag lär känna den plus att jag inte har någon hjälm ännu. Känner att jag gärna vill ha det innan jag börjar cykla längre sträckor.

Dock hade jag en mindre rolig upplevelse under cykelturen. Höll på att cykla över en orm som låg och solade mitt på vägen vid sjön... Brrr! Fick göra en hastig undanmanövrering för att undvika ormslakt. Usch! Jag tycker verkligen inte om ormar.... 

 
Foto: privat

Ramlar över en massa roliga och spännande recept på olika bloggar hela tiden. Tyvärr har jag lite dålig koll på var jag hittar recepten så jag kan inte uppge någon källa. Hur som helst, ikväll testade jag att göra en ugnsomelett och den blev jättegod! Kan verkligen rekommendera denna!


Foto: privat

Ugnsomelett, 3-4 portioner

6 ägg
4 dl mjölk
2-3 msk olivolja
ca 10 cocktailtomater
1/2 hackad rödlök (jag använde en hel gul lök)
1 paket fryst hackad spenat (jag använde fryst broccoli och det funkade jättebra)
ca 100 g fetaost
salt, peppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med olivolja. Halvera tomaterna och lägg dem i formen med den runda sidan ner tillsammans med lökhacket. Ställ in i ugnen ca 10 min.

Vispa ihop ägg och mjölk, salta försiktigt och peppra. Tina spenaten - eller broccolin. Ta ut ugnsformen och sprid ut spenaten över tomaterna och löken. Smula över fetaosten och häll sist på äggblandningen. Grädda cirka 20-30 minuter tills omeletten får lite färg och är färdig.

Enkelt och gott! :)


Uttöjd och avslappnad

Med stor besvikelse insåg jag att min heliga timme på dagen, Biggest looser programmet, hade ställts in pga hockey. Buhuu!

Men det kom något nyttigt ut av det också. För att fördriva den extra timmen jag "tjänade" ikväll så bläddrade jag igenom mina träningsvideor och bestämde mig för att köra en timme fitnessyoga med Blossom. Det var riktigt, riktigt länge sen sist och det märks för mina muskler har blivit mycket kortare sen sist. Men vilken tur att det går att göra nåt åt det! :) Nu känner jag mig härligt lugn och avslappnad och ska avsluta kvällen med ett varmt bad och sedan krypa upp i soffan och gotta mig i den glada överraskningen som damp ner i min brevlåda idag. Nämligen en lyxig kvällslektyr; Runners World! :))

  
Foto: privat


Vill förresten passa på att tipsa om en ny tidning som snart kommer ut på marknaden. Blossom håller nämligen på att starta upp en tidning, Blossom Magazine. Ta gärna en titt här: http://www.blossommagazine.se/

Omvärdering pågår

Att känna att jag måste springa 5 km varje gång jag tar en löprunda har blivit en börda så nu har jag omvärderat min löpträning. Idag bestämde jag mig för att testa att jogga en viss tid istället. Ikväll blev det 25-30 minuter efter jobbet och det kändes mycket bättre. Faktiskt jättebra! Helt plötsligt försvann prestationsångesten och det var roligare att flåsa runt i spåret. Så nu ska jag köra tidsbestämt ett par veckor istället, kanske lägga in ett par pass med intervallträning eller backträning, vi får se.

Efter löpturen var jag hungrig som en varg så det fick bli en mycket enkel middag á la en proteindrink, bacon/äggröra, lite grönsaker, några kalciumrika valnötter och en banan. Ett par timmar senare var jag dock hungrig igen så då gjorde jag i ordning ett litet glas med naturell yoghurt varvat med tinade blåbär, hackade nötter och honung. Mycket smaskens! :)


  
Foto: privat

På tal om valnötter förresten. Jag läste häromdagen att de innehåller mycket omättat fett, B6, folacin och kalcium. Deras höga fettinnehåll gör att de kan härskna snabbt och får då bitter smak. Skalade valnötter bör därför förvaras i kylen, så där bor mina nötter från och med nu! :)

Var bor dina nötter? ;)


Löpträning

Idag har jag varit ut på en 6 kms runda och det var riktigt härligt. Men någon kondition har jag inte, tycker jag. Försökte springa så mycket jag orkade men jag gick också en del av sträckan. Ska ju delta i Vårruset i maj, så jag behöver träna upp konditionen så mycket som möjligt.

Du som löptränar mycket, har du några bra förslag? Hur ska jag lägga upp träningen? Jag försöker motivera mig själv under löpningen med "du har lätta steg", "åh, vad härligt", "stegen fjädrar och gör löpningen lätt", "det går lätt att andas" etc etc, men lika ofta flikar hjärnan själv in "herregud, jag tror jag dör", "benen känns som betongklumpar" och "huuuur ska jag orka". :) Förslag på bra mental träning också kanske? Ibland försöker jag att tänka på nåt helt annat, typ vad jag ska göra sen, nån tidningsartikel jag läst eller sånt och då märker jag inte lika tydligt om jag t.ex. blir trött eller extra flåsig.

Som sagt, tips mottages med tacksamhet! Tog mig dock runt och det känns så gott efteråt! Så tummen upp för det!

Foto: privat

Obs! Denna bild togs efter gymträningen igår. Efter dagens löprunda så var ansiktsfärgen ungefär likadan som t-shirten på denna bild. Ja, mycket röd! :)

Avslutade dagen med en improviserad middag. Hade sett ett matprogram med Jamie Oliver, men jag kom inte ihåg hur han gjorde så jag körde en egen variant.


Foto: privat

Stekte lök, vitlök, savoy- och vitkål, parmesanost och mozarella. Sen blandade jag ihop det med kokt spagetti. Mums!

Nu ska jag krypa ner i soffan och glo på tv en stund.


Funderingar

Tidigare på dagen så blev vi bjudna på tårta eftersom en av våra rara kollegor fyllde 40 år. När jag kom hem så googlade jag nyfiket på hur många kalorier en sådan tårtbit innehåller. Det visade sig vara ungefär 300-350 kcal beroende på storleken på biten. Detta skulle jag få göra för att förbruka dessa kalorier:

35 min roddmaskin eller
30 min snabb cykling eller
40 min lugn löpning eller
60 min snabb promenad

Helt sjukt! :) Så det betyder att om jag klämmer i mig en stor chips så får jag löpträna ganska hårt i 2 timmar eller promenera i rask takt i 4 timmar.... Oh my god! Bäst att jag börjar tänka mig för! Haha!

Tummen upp!

Nu är det verkligen tummen upp! Känner mig helt återställd och har t.o.m. haft lite tur idag. Hmmm, undrar om jag borde tippa lite på lotto i helgen? :)

Igår var det första gången på 3,5 vecka som jag var på gymmet. Åh, vad skönt det var! Började med 15 min cykling och 30 min rodd. Sen körde jag mage, axlar och rygg i 45 min och avslutade med 15 min stretch. Ah, som en helt ny människa.

Efter träningen var jag, i vanlig ordning, hungrig som en varg. Åt en tallrik med keso, äpple, kanel och valnötter samt två mackor med philadelphiaost, skinka och grönsaker. Kände dock att jag behövde mer protein så jag kokade ett ägg också. Mycket bättre! :)


Foto: privat

Idag började jag dagen med att byta till sommardäck på bilen. Som vanligt är jag "ute i god tid" men bättre sent än aldrig. Jag använder bilen sällan ändå, så det spelar inte så stor roll. Har köpt en garagedomkraft i år och gissa om det gick fort att byta däck i år! Wiiiee! Mycket roligare när man har ordentliga verktyg!

När det var klart så skulle jag hämta min cykel i förrådet. Grejen är att jag köpte en billig cykel från Biltema förra sommaren och var jättemissnöjd med den. Det kändes som att cykla på en pappcykel så jag har inte använt den överhuvudtaget. Därför tänkte jag sälja den, så jag gick ner för att hämta den och fotografera den. Då gick nykeln till låset av. Grrrr! Då slängde jag in den i bilen och åkte till en cykelfirma. Dom fick såga upp låset och medan det gjordes hittade jag en ny cykel! Cykelfirman sa att de kan ta in min gamla i byte. Ja tack, sa jag! Fick 1000 kr för min gamla och ska åka och hämta ut min nya cykel till veckan! Jaaaaaaaaaa! Så nu ska här cyklas minsann! Är alldeles lycklig! :))

 Gillar du att cykla? :)


Dagens "push through"

Har träningsvärk idag... :) Känns gott, ett kvitto på att jag har rört på mig. Därför trodde jag inte att jag skulle klara av göra nåt idag, förutom att promenera till och från jobbet. Men gissa vad? Paolo Robertos ord förföljde mig när jag kom hem; "en kvart om dagen.... "

Provhoppade lite för att känna hur det kändes; det gick bra så länge jag inte försökte mig på upphopp. Ok, tänkte jag, hopprep i 15 min. Och jag gjorde det! :) Dessutom blev jag så glad över att jag körde en kvart trots träningsvärk så jag blev tvungen att fira med några armhävningar, plankan; jag grävde t.o.m. fram mina hantlar och körde några olika armövningar samt stretch. Wiiieee! Känns gott att få skriva upp det i min träningsdagbok.

 "Haaaaaaajjjja!"
Foto: privat 

Jag skrev det igår och jag skriver det igen:

Den bästa träningen är den som blir av!

Min dejt med Paolo Roberto

*Tar ett djupt andetag, håller kvar en sekund och släpper långsamt ut luften ur lungorna* Åh, vad det är härligt med vår! Vårsol, vårblommor, vårfåglar, vårkänslor! AAAHHHHH!! :)

Har promenerat till och från jobbet även idag samt tagit en 20 min lunchpromme i solen. Gott, gott, gott! Älskar detta ljuvliga väder! Efter jobbet tänkte jag bara ta det lugnt idag, men så föll ögonen på min träningsDVD med Paolo Roberto. Denna DVD följde med senaste numret av Topphälsa och innehåller två träningskvartar. En kvart mage-lår-rumpa och en kvart med fettförbränning. Körde båda kvartarna och det var tillräckligt för mig just nu, då jag fortfarande är lite svag. Jösses, vart tog konditionen vägen??? :) Men som dom sa i videon: 

Den bästa träningen är den som blir av!

Så sant, så sant. Även om man har ett pressat tidsschema så kanske man kan klämma in 15 min i alla fall. Bättre än inget! :) Dessutom är ju Paolo rätt fin att titta på, om inte annat! :)) Tyckte dock att de hade kunnat ha med lite stretchövningar i slutet också. Alla kanske inte har koll på hur man stretchar och skulle kanske därför behöva lite stöd och hjälp när det gäller dessa saker. Jag tycker faktiskt att det är jätteviktig! Jag stretchar ALLTID efter träning. Brukar du också göra det?


Foto: privat

Efter träningen blev det en tallrik med ägg-gröt med en massa goda grejs på. Glömde ta bild idag, men hade på loppfrön, torkade aprikoser i småbitar, valnötter och lite sylt/marmelad. Hittade 4 söta burkar i affären och blev tvungen att testa. Sylten var helt ok men ingen sensation. Till det blev det ett par underbara mackor gjorda på hembakt bröd, philadelphiaost, salladsblad, gurka och paprika. Så nu är jag mätt och belåten. :)

Foto: privat

Burkarna är alltså jättesmå, typ 3 cm i diameter och ungefär lika höga. Sjukt söta!

Har precis tittat på kvällens avsnitt av en av mina favoritserier; Biggest looser. Tycker deltagarna är grymma som äntligen börjar äta rätt och träna så hårt. Dessutom gillar jag både Jilian och Bob.

Resten av kvällen ska bli riktig ego-tid. Ska ta ett långt varmt bad och sedan krypa ner i nybäddad säng tillsammans med mina gottetidningar som jag visade er igår. Med andra ord: Tisdagslyx! :) Jag önskar er en riktigt skön kväll!

Efter högskoleprovet och första jobbdagen

Nu var högskoleprovet avklarat men det gick inte så bra som jag hade hoppats. Jag kommer inte att nå upp till de poäng jag behöver för att komma in på utbildningen, men jag känner mig ändå inte besviken. Tvärtom, nu hinner jag betala bort nästan hela mitt billån innan jag skaffar studielån och bara det, är ju positivt! :) Det finns en mening med allt så jag får helt enkelt bara skriva om provet i höst.

Idag har jag varit i jobbet för första gången efter sjukledigheten. Det gick bra, tycker jag, men hostan är ju irriterande nog kvar. Rösten tog också lite stryk av att användas så flitigt igen, men det var ändå uppiggande att ha nåt vettigt att göra. Passade dessutom på att gå till och från jobbet och även ta en 20 minuters promenad på lunchen, så jag har fått lite frisk luft idag också. Det var så himla underbart och jag kände riktigt hur energin tankades upp i kroppen. Härligt! Längtar verkligen tills jag kan börja träna fullt ut igen, det riktigt spritter i benen! :)

Av någon orsak (förmodligen alla solstrålar) fick jag energi att fortätta greja när jag kom hem. Gick ner till tvättstugan och började beta av min 2000 kgs hög med tvätt som har legat i 2 veckor. När jag kom upp till lägenheten igen efter att ha proppat några maskiner full med tvätt så insåg jag att jag måste diska också. Av bara farten städade jag även badrummet och toaletten. Då insåg jag att jag lika gärna kunde städa resten av lägenheten också så nu var det gjort! Jeeeeeeej! Vad det är skönt med sådana här ryck!

Nu hade jag gärna velat slå mig ner i soffan med mina tidningar som har leget en vecka utan att jag har hunnit läsa dom, men eftersom jag börjar kriminellt tidigt imorgon så får jag ta en dusch och gå och lägga mig istället. Men, då har jag ju nåt att se fram emot imorgon istället! :)

Lyxig kvällslektyr!

Foto: privat


En kalori-rik afton

Denna vackra dag har jag spenderat inomhus, med näsan i boken, för att försöka komma ikapp lite av det jag har missat. Idag har jag satsat på NOG, dvs den matematiska/logiska delen av högskoleprovet. Det här är också den absoult svåraste delen för mig. Har läst det teoretiska avsnittet i boken och gjort några gamla prov. Vi får väl se hur långt det räcker, men jag hoppas att jag lyckas hålla huvudet kallt imorgon. Ni får hålla alla tummar för mig under dagen! :)

Var riktigt sugen på något gott och proppfullt med kalorier idag så jag har gjort en kall skaldjurspaj samt en choklad/jordnötskaka till efterrätt.


Foto: privat

Det var väldigt smaskens, men också väldigt mäktigt! *rap*

Nu är det dags att ta kvällen och påbörja den mentala förberedelsen för imorgon. Ha en riktigt härlig helg allihopa!

Matshopping och kesoplättar

Började dagen med en tur till affären för att äntligen bunkra upp med mera mat. Trodde aldrig jag skulle bli klar men till slut så! :) När jag kom hem var jag vrålhungrig så det var bara att ställa sig vid spisen och göra lunch. Idag blev det mina älskade kesoplättar. Gud vad det är gott!

Foto: privat

Här serverat med baby spenat och coctailtomater samt en klick gräddfil. Till det hade jag två knäckemackor med smör och avokado.

Har använt 2 ägg som vispas tillsammans med 3 msk dinkelmjöl, en halv lök, 50 gr skinka och en liten burk keso. Använder KRAV-märkta produkter så långt som möjligt, eftersom det är både bra för djuren och naturen. Och så smakar det ju gott också! :) Kryddade endast med svartpeppar idag, men man kan använda lite salt om man tycker det, lite senap... ja vad som helst. Vad man tycker är gott helt enkelt. Stek i smör på medelvärme. Tänk på att steka ganska länge på första sidan så att plättarna håller ihop ordentligt. Jag steker ganska stora plättar och det här räcker till en lunch och 2 matlådor. Funkar alldeles utmärkt att frysa ner.

Nu borde jag plugga lite på högskoleprovet, men jag är så trött, så trött. Mat-handlandet tog tydligen musten ur mig, är inte riktigt på G ännu. Det får bli en liten eftermiddagslur först så att jag får nya krafter. Sen ska jag köra så det ryker!


Läkarbesök och yogisk frukost

Var till läkaren tidigt imorse och det gick snabbt och smärtfritt. Blev som förväntat sjukskriven även idag, men jag känner mig redan mycket mycket bättre! :) På vägen hem gick jag en omväg, för att få lite frisk luft och energi i benen. Det var otroligt skönt och efterlängtat! Började fantisera om alla möjliga olika träningspass jag ska planera in så småningom. Funderade t.o.m. på att göra ett gästinhopp på Taekwon Don bara för att hälsa på och kolla läget. Kommer jag att komma ihåg nånting längre? Tror inte ens att jag kommer ihåg Chon Ji Tul, det första mönstret man lär sig.... Illa, illa.... :) Så det hade definitivt vart roligt att gå dit på en träning och friska upp minnet lite! :)


Foto: privat

Ska också köpa ett 10 ggrs kort på något gym så att jag kan gå på boxnings- och bodycombat-passen för det är verkligen min typ av träning, brutalt och rejält svettigt. I like! Ska gå ett varv i skogen imorgon om jag orkar, för att titta hur det ser ut. Med lite tur går det snart att börja springa på dessa härliga stigar. Vårruset närmar sig med stormsteg och jag är helt ur form... Men jag ser ändå fram emot det. Nu kan det faktiskt bara bli bättre!

Idag blev det en riktigt yogisk frukost med A-fil, apelsin, kiwi, solroskärnor, linfrön, gurkmeja och ingefära. Smaskens! Härligt med riktigt god och bra energi på morgonen.

Foto: privat

Efter frukosten lyckades jag faktiskt plugga nästan 3 timmar idag! Wow! Första gången på lite drygt en vecka, men det är bättre än ingenting. Imorgon ska jag plugga minst 5 timmar och på fredag kör jag 8 timmar. Nu är det no mercy som gäller, för högskoleprovet är på lördag. Håll tummarna för mig! :)

Kolla in min raring, Tindra. Detta tog jag imorse. Hon gillar att ligga med huvudet fastklibbat på lampan, det värmer så skönt, tycker hon.... Hihih... Mitt andra hjärta hittade jag i klätterträdet. Dom brukar aldrig ligga där, men nu mös Ofelia därinne med Hälge. Mina hjärte-gull! :)


Foto: privat


Siamesiska vindruvor

Måste bara visa, jag hittade siamesiska vindruvor i min fruktask. Visst är dom söta???? :)


Foto: privat

Dom befinner sig nu i min mage.... :)

Satt just och tittade i en kalender och insåg att idag är det exakt 12 veckor sen jag slutade röka (slutade tisdagen den 12 januari). Fast, för att göra det hela enklare så "firar" jag på datum istället. Det är lättare att hålla koll på. Så nu på måndag firar jag 3 månader! Wohooo! Dags att beställa tid hos tatueraren! Because I´m worth it! :)

Kvarglömd (påsk)häxa?

Det går framåt trots att jag fortfarande är väldigt trött och rösten grötig och knarrande. Men det känns skönt att märka att det har vänt. Är dock sjukskriven ännu imorgon (och sen är jag ledig 3 dagar). Onsdag blir min 8:e sjukdag från jobbet så därför måste jag skaffa ett sjukintyg. När klockan slog om från 07:59 till 08:00 imorse så slängde jag mig på telefonen och ringde till Dalaberg vårdcentral, där jag är listad (=skriven). Knappade in mitt telefonnummer och fick veta att jag skulle bli kontaktad kl 10. När telefonen väl ringde så visade det sig vara en tyken, grinig, sorglig surkärring som kallade sig sjuksköterska. Jag rasslade fram orsaken till att jag kontaktat dom; dvs att jag är förkyld och utan röst och att jag därför behöver ett sjukintyg.

- Ja, nu har vi såklart inga jourtider kvar idag, du får ringa tiiiiiidigare imorgon. (snorkig sjuksköterska)
- Öh, jahaaaa, men jag ringde ju kl 08:00, direkt när ni öppnade... (förtvivlad jag)
- VI som ringer upp kommer kl 08, ja, men du kan FAKTISKT ringa dygnet runt. Om du nu är vaken kl 00 inatt så kan du ju ringa då, så att du säkert kommer först i kö. Då KANSKE vi kan ordna nåt åt dig imorgon. (spottar SS ur sig med grinig röst.)
- Jaha, men... alltså... hur...?
- Som sagt, du får försöka igen. Hej då!
- Öh.... 

Var så arg när jag hade lagt på så jag kände att dit tänker jag minsann inte gå! Så det så! Ringde till Skogslyckan VC och frågade om jag kunde lista mig hos dem istället. Blev lugnt, trevligt och proffsigt bemött av personalen där. Det var inga som helst problem med nånting. Vips, så var jag listad där. Vips, så har jag en läkartid hos dom kl 08:00 imorgon bitti. TACK!! Nu slipper jag ställa klockan på ringning mitt i natten för att ringa till Dalabergs VC för att kanske eventuellt få en läkartid denna vecka typ. Pilutta dig, Dalaberg VC! Så, nu har det fått tillräkcligt mycket energi, så nu släpper jag det! :)

Till frukost testade jag något som jag har läst att många äter, nämligen ägg-gröt. Man kokar gröt 1,5 min i mikro, knäcker ett ägg i gröten och rör kraftigt och sen in i mikron lika länge till. Ska tydligen vara jättegott. Var lite misstänksam när jag kände lukten av gröten, men det var faktiskt godare än jag trodde. Visst, nu är väl mina smaklökar inte vad dom brukar vara men jag ska definitivt testa igen. Idag provade jag gröten med mjölk, tinade blåbär, torkad aprikos och hackad hasselnöt. Helt ok!

Foto: privat

 

Kan ni förstå hur skönt det är att inte behöva bekymra sig om flugor och andra flygfän som kommer in i lägenheten? Kommer aldrig att behöva skaffa en flugsmälla så länge jag har mina älskade små prinsessor. Katterna funkar alldeles utmärkt som flugjägare. Man tager vad man haver när man är innekatt... :) Kolla här!

 

Foto: privat

 

Dom ser beskedliga ut, men jag lovar, flugan fick sätta livet till! :)

Har precis ätit middag och nu blir det i vanlig ordning soffläge. Trevlig kväll och hoppas att ni har haft en fin jobbdag!

Foto: privat

 

Idag blev det ugnstekt lax med honung, sesamfrön, salt och citronpeppar. Till det serverades basmatiris med soja och en sallad på vitkål och apelsin. En klick majonnäs fick också plats på tallriken... ;)


Reklampaus i soffliggandet

Det kommer verkligen att bli skönt att kunna börja träna igen så småningom för just nu har min enda motion varit promenaderna mellan soffan och kylskåpet.... :) Tur att jag vågar vägra vågen! :))

Idag blev det en lunch a la Vad huset bjuder, eftersom jag inte har  orkat ta upp nåt ur frysen och tinat det. En tallrik med fil, banan och rårörda blåbär/hallon samt mackor med röran som blev kvar från finncrisp-rullarna.


Foto: privat

Vad har du ätit för lunch idag?

Variation förnöjer

Jaha, då har ännu en dag på soffan förflutit. Idag har jag nästan ingen röst samt stegring. Tja, vad är det man säger, ombyte förnöjer. Två dagar rakbladsont i halsen, två dagar kraftig förkylning med 10 kg snor och idag är det ljudlöst som gäller.... :) Få se vad som händer imorgon? ;) Spännande!

Det enda nyttiga jag har åstadkommit idag var att testa ett nytt recept. Jag har gjort smaskigt goda Finncrisp rullar.

Foto: privat

Har använt:
20 st Finncrisp
100 gram kallrökt lax i småbitar
200 gram färskost/mjukost (smaksatt eller neutral)
50 gram gurka i småbitar
1/2 dl finhackad dill

Blöt ner Finncrispen i vatten i några sekunder och lägg dem sedan på en skärbräda. Täck dem med gladpack och låt dra i ca 15 minuter. Under tiden hackar du tillbehören till krämen och rör ihop. Bred krämen på Finncrispen och rulla ihop dem. Ställ dem sedan kallt i minst en halvtimme innan servering. Hur smarrigt som helst och dom blev inte alls blöta och degiga som jag först trodde att dom skulle bli, utan mer som... mjukt bröd. Värt att testa detta, jag lovar! :)

Till efterrätt gjorde jag Toscapäron.

Höll på att glömma dem i ugnen så de blev lite välstekta....
Foto: privat

Såhär gjorde jag dessa:

Obs! Receptet är för 4 portioner men det räcker nästan med ett halvt päron per person:
50 g smör
1 dl hackad mandel eller mandelspån
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
4 mogna päron
1 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mandel, socker och vaniljsocker. Skala och dela päronen. Ta bort fröhuset och lägg päronhalvorna på en plåt. Bred över mandelröran och sätt in i ugnen cirka 20 minuter. Servera med en klick vispad grädde. Också väldigt gott sådär på lördagskvällen! :)

Hoppas att ni har haft en något mer händelserik påskafton än vad jag har haft! Fast jag har åtminstone haft en god påsk. Det enda jag saknar är den traditionella påskbrasan med familjen. Brukar ni elda påskbrasa?


Ny dag någon annan dag

Nä, det blev inget plugg, kunde inte samla tankarna tillräckligt för att koncentrera mig.... Inte så bra, men det kommer nya dagar.

Däremot tog jag en långsam promenad på eftermiddagen och njöt av det vackra vädret. Åh, vad det gjorde gott! Längtar dock enormt mycket efter att få börja träna igen så jag fick kämpa lite för att inte börja pinna på under promenaden. Hade lovat mig själv att inte bli svettig och inte andfådd, för att inte få en ny släng av förkylningen. Väldigt härligt att få lite frisk luft!

Foto: privat

Idag blev det blodpudding till lunch/middag. Är blodgivare och mitt blodvärde hade sjunkit sen sist så sjuksköterskan tyckte att jag skulle äta mer järnrik mat för att tanka upp lagret lite. Och så är det ju faktiskt rätt gott också, när jag väl lärt mig att steka dom knapriga! :) Lingonsylten var slut, men det gick lika bra med svartvinbärsgelé...

Foto: privat


Fortsatte kvällen med en fruktsallad och en kopp te (ingefära och citron, en av favoriterna just nu) med gojibär. Har precis snubblat över en ny favoritblogg, som handlar om träning och kost, så denna goda idé fick jag faktiskt från hennes blogg och det var riktigt gott. Dessutom lär gojibären vara ett av de mest näringsrika livsmedlen på planeten – fullpackade med viktiga aminosyror, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Gissa om jag blir frisk nu! :)

Nu ska jag ladda på sofflocket med en påse choklad så att jag orkar jobba imorgon. Håll tummarna för mig! Önskar Er en fortsatt trevlig kväll!


Förhoppningsvis en lång fredag

Idag är jag ledig och jag känner mig något bättre för tillfället. Nyser och snyter mig var femte minut ungefär men känner mig ändå piggare. Kanske är det solens närvaro som gör tillvaron lite lättare? Ska testa att bege mig ut på en kort och lugn promenad om en stund tänkte jag. Tror faktiskt att lite frisk luft gör susen. Det är så oerhört frusterande att vara sjuk just nu, eftersom jag inte har orkat plugga nånting överhuvudtaget sen i måndags. Provet är om en vecka och varje plugg-minut är viktig, så detta kunde inte komma mer olägligt.... Grrrrrr! Ska se om jag lyckas samla ihop hjärncellerna i eftermiddag och göra ett försök. Ska försöka hinna göra en hel del idag om jag orkar så jag hoppas på en låååååååång fredag! :)

Passade på att baka bröd i förmiddags, det är ju så gott med hembakt. Idag blev det ett ... tja, typ rågbröd. 

Ett bröd blir till:


Foto: privata

I brödet har jag jäst, vatten, salt, socker, olivolja, linfrön, psylliumfrön, solroskärnor, kruska kli, rågmjöl, dinkelmjöl fullkorn och vetemjöl. Har penslat bröden med uppvispat ägg och strött över sesamfrön. Det blev riktigt smaskens!

Påsken till ära har jag ätit äggmackor till frukost och sedan en våfffla med rårörda hallon/blåbär och grädde som blev kvar från igår. Hur har du startat din dag?

Foto: Privata


Men vad är det här?

Urk! Är sjuk för andra gången i år. Jag har varit mer sjuk i år än tidigare i hela mitt arbetsliv typ. Så himla frustrerande!!!! Jag hinner inte vara sjuk nu. Jag har inte råd att vara sjuk nu. Jag har inte lust att vara sjuk nu.

Gaaaaaaaaaaaa!

Istället för att ligga som en lealös docka på soffan och proppa mig full av glass (sägs vara bra mot halsont har jag hört) så hade jag kunnat jobba, plugga och träna. Nu orkar jag ingenting, annat än att glo på meningslös tv som Xena - krigarprinsessan, Smallville, Alla älskar Raymond och That 70´s show. Jösses, blir ju deprimerad av detta... Men! Efter regn kommer solsken, eller hur?

Lovar att jag snart ska återkomma med ett ordentligt inlägg snart igen. Ska bara tycka synd om mig själv en liten stund till... :)) Tror bestämt att det får bli en piggelin till, kan snart inte svälja igen. Frysen, here I come!


Gissa vad jag har gjort idag?

Solsken, solsken, solsken, guuuuuuud, vilken underbar dag! Och jag har semester! :))

Foto: privata

 

Just det! Jag har åkt 1,5 mil längdskidor idag. Fikade med varm choklad och macka på vägen.. Ahhhhhh!

Eftersom det var ett sånt underbart väder så ville jag inte gå in, så jag skyndade mig att käka lite lunch, sen begav jag mig ut på en långpromenad också. Vad jag älskar sådana här dagar! Grymt härliga!



Foto: privat

 

Ser ni rådjuren som kom vandrande på andra sidan vägen? Detta är precis vid en skola...

 

By the way, i fredags firade jag 2 månader som rökfri! Wiiiiieeee, vad skönt det är! :)


En minisemester är bra att ha

Har varit ledig i helgen, förutom att jag blev inkallad igår, alltså lördag, för ett 4-timmars pass. Så jag passade på att förlänga min ledighet lite. Tar ut semester på måndag och tisdag och sedan är jag vanligt ledig på onsdag och torsdag. Detta betyder att jag har 5,5 dagars ledighet! Wihooooooo! Helt underbart!

Helt plötsligt fick jag lust och ork att göra en massa saker så dagen har gått i ett enda huj! Började med ett besök på Torp och därefter en långpromenad och en lunch. Håll i er men jag har faktiskt ätit blodpudding (!) och bacon idag, det var faktiskt helt ok. :) Fortsatte med att städa ur torrvaru-skåpen i köket och sortera bort det som blivit gammalt. Har solat, tagit ett varmt bad och tvättat kläder. Nu har middagen precis slunkit ner och ikväll ska jag festa med en varm fruktsallad med lite mörk choklad på. Vilken underbar dag! :)

Smarrigt värre! :)

Hejdlöst roligt

Ska klippa mig och kan inte bestämma mig för vilken frisyr jag ska skaffa. Googlade då på nätet för hjälp med att kolla vilka frisyrer man kan passa i. Ramlade då över www.taaz.com. Där kan man ladda upp ett foto och sedan köra en hel makeover, med smink, färgade linser, solglasögon, hår etc. Huuuur kul som helst! Kolla in mig här!

Detta är min favorit hittills! Hahahah!





Det ni! Ladda bara upp en osminkad bild på dig själv och kör på! Har inte hunnit leka med ögonskuggorna så mycket ännu, men det kommer nog, hahahahahahah!

3 min 21 sek

I tisdags var jag på en väldigt inspirerande föreläsning om Ekologisk och klimatsmart mat. Föreläsaren var Rune Kalf-Hansen, kock och en av Sveriges mest välkända matprofiler och en kreativ ambassadör för ekologiska råvaror och matlagning som följer årets skiftningar. Helt suverän! Vi var dessvärre en pinsamt liten grupp, kanske 15 pers totalt. Tråkigt, när det är ett sånt roligt och intressant ämne.

Hur som helst, vi diskuterade vikten av klimatsmart mat; om ekologisk mat, KRAV-märkning, Fair trade-märkning etc. För de som inte är helt med på vad ekologiskt innebär, så finns det egentligen 6 punkter man kan ta fasta på.

1) Skonar vattnet. Ekologiska bönder använder inte syntetiska, kemiska bekämpningsmedel.

2) Ökar den biologiska mångfalden. På en ekologisk gård sprutar inte bonden mot blommorna, och därför finns det också ett rikare djurliv i och omkring odlingarna.

3) Värnar om djuren. Djuren får ekologiskt foder, utevistelse och rekreation.

4) Är aktsamt om jordens bördighet. Den ekologiska bonden gödslar istället sin mark med djurgödsel och växtrester. Det förbättrar jordkvalitén och gynnar livet i marken.

5) Månar om din hälsa. Det tillåts inga syntetiska färgämnen, smakämnen, sötningsmedel eller aromämnen, härdade fetter eller genmodifierade organismer vid framställningen av KRAV-märkta livsmedel.

6) Sprider inte GMO (Genmodifierade organismer). Ingen vet vad som händer när GMO korsas med naturliga arter. Det finns all anledning att vara skeptisk till gentekniken.

Om du vill läsa mer om ekologiskt och KRAV så besök http://www.krav.se/

Och sen får vi inte glömma det viktigaste av allt, enligt Rune. Ekologisk mat smakar förbaskat GOTT! :) För att bevisa det så gjorde han lite smårätter till oss som vi fick testa. Lite kokta morötter med fetaost, rotsaktspytt på pepparrot samt rödbetor i hemmagjord majonnäs. Allt var så klart jättegott! Mums! Jag fick verkligen med mig en massa inspiration och jag har redan beställt hans nya bok Kalf-Hansens ekologiska kök.

Igår testade jag en variant på det som Rune serverade och det blev jättegott!

Foto: privat


Det här är kokt pasta, kokta morötter, hackad lök, fetaost i bitar, olivolja, salt, peppar och timjan. Så enkelt och så gott!

Igår var jag till gymmet också. Hade planerat att cykla som en galning i 30 min och sedan köra lite styrketräning. Men när jag klev in i salen så var alla cyklarna upptagna men båda löpbanden lediga. Hmm, tänkte jag. Jag kan ju småjogga lite tills nån cykel blir ledig. Petade in hörsnäckorna i öronen, startade MP3 spelaren och började jogga. En kille kom till det andra löpbandet och började springa. Snart sprang vi i samma takt och på något sätt blev det sporrande att ha någon bredvid. Helt plötsligt insåg jag att jag hade sprungit 3,5 km. Då kunde jag helt enkelt inte sluta utan fortsatte mot 5 km. Denna gång blev jag dock tvungen att gå vid ett par tillfällen några min för att hämta andan, men trots detta så bättrade jag på mitt gamla reslutat med 3 min 21 sek!!! Jaaaa! Nu sprang jag på 39 min 27 sek. Nu känner jag mig modig nog att lägga upp ett nytt mål för mig själv. Nämligen att springa 5 km under 30 min. Det blir säkert tufft, men det ska definitivt gå!


Vad har du för mål i vår?


Träning, snökaos och helgmys

Nästa vecka på tisdag firar jag 6 veckor som icke-rökare! Wiiiieee, vad tiden går fort! :)

Igår var jag till gymmet igen, för tredje gången denna vecka. Nu har jag äntligen vågat mig på fria vikter också, hade premiär igår. Körde först en halvtimme konditionsträning och sedan 1,5 timme med ett ganska hårt pass för rygg och axlar och avslutningsvis en lång stretch. Åh, vad det är skönt att träna! Det har faktiskt börjat kännas som om jag behöver det nu, det börjar bli lite som en drog. Det är så gott när endorfinerna strömmar ut i kroppen under ett pass. Kvällen avslutades med en lång, varm dusch, tacos och en irish coffe som efterrätt. Snacka om härlig fredag! :)

Foto: privat

Haha, proportionerna på drinken ser lite roliga ut på bilden pga vinkeln. Hade absolut mycket grädde i, men inte fifty/fifty... :)) Gott var det i alla fall!

Visste ni förresten att det är otroligt lätt att göra egen tacokrydda? Jag gillar inte att köpa färdiglagat så jag testade att laga egen och det blev jättebra! 

1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk maizenamjöl

Slå alla kryddor i en kryddshaker eller påse, skaka ordentligt och den är färdig. Detta recept motsvarar ca 1,5 påse köpt tacokrydda. Lätt, va?

Idag hade jag tänkt åka till gymmet igen för att köra kondition, mage och armar. Men vädrets makter satte stopp för det idag. Här är ett riktigt grymt busväder! Det har kommit mycket snö plus att det blåser otroligt mycket. Detta gör såklart att det blir stora drivor av snö. Var ut och plumsade lite idag för att ta lite bilder och för att se hur det ser ut. Det var helt galet, på vissa ställen nådde snön mig upp till naveln. Jösses! Få se om jag tar mig till jobbet imorgon. Alla bussar är inställda, bilen kan jag glömma så jag hoppas att jag kan simma i snön.... :)




Foto: Privat
Verkligheten kommer dessvärre inte riktigt till rätta i bilderna. Men ni tror mig säkert när jag säger att det var mycket snö. Ser ni den blåa bilen bakom all snö på sista bilden? Hahahaha!

Nu blir det till att äta en supergod citrussallad, mums! 

Foto: privat

Citrussallad för 4 pers

1 grape, 3 apelsiner, 2 blodapelsiner och 1-2 msk strimlad färsk mynta

 

Sockerlag

½ dl strösocker och ½ dl vatten

 

Koka upp socker och vatten till lagen i en kastrull. Låt kallna. Skär ut skinnfria klyftor av citrusfrukterna. Vänd ner dem och mynta i sockerlagen. Låt dra minst 30 min innan salladen ska serveras.

Man tager vad man haver. Jag körde en apelsin, en grön (söt) grape och en blodgrape. Mynta hade jag ingen, men det gick lika bra ändå! Hur gott som helst! 

Nu blir det filmtajm! Trevlig kväll, kära läsare!

 


Fettisdagen

Idag är det, som säkert alla vet, Fettisdagen. Dagen till ära blev vi bjudna på en stoooor, smaskig semla på jobbet. Hade för en gångs skull gemensam fika, men det var ändå ingen som hade tid att prata. Tysta som ljus satt vi och glufsade i oss godheten! :) Gott - gotti - gott - gott! :)

Visste ni förresten att när man, i Österbotten, Finland, pratar om semlor så menar man frallor. (Vår fastlagsbulle = svensk semla). Fatta vad förvirrad jag var i början! Hur som helst, eftersom det är "Semle-dagen" idag så har jag bakat morotssemlor (alltså morotsbullar, haha) ikväll! Dom blev jättesmaskiga och fluffiga. Mycket nöjd!


Foto: Privat
Vad vore hembakt bröd utan en massa smör??? :)

Har ju förresten kännt mig så trött, grinig, uppblåst och allmänt ur form pga allt godis jag tryckt i mig den senaste månaden. Inte kul alls! Men nu har jag varit icke-rökare i över en månad (en månad och 4 dagar, men vem räknar, haha!) och behöver faktiskt inte denna snuttefilt längre. Ju mer godis jag äter desto tröttare blir jag. Då berättade mamma om ett kosttillskott som hon hade testat, som verkade bra, så jag gick och köpte det igår. Det heter Methodraine Detox och ska hjälpa till att driva ut gifter och slaggprodukter ur kroppen. Det är ett örtkoncentrat (örter, grönt te, blåstång etc) med plommonsmak som man blandar ut i vatten och dricker under dagen. Får se om jag blir nåt piggare nu då! :)

På tal om hälsa så fick vi, som är medlemmar i SKTF (facket), en tidningsprenumeration från dem. Vilken superbra present! Fanns massor av tidningar att välja mellan. Beroende på om man tog en dyr tidning så fick man färre nummer och tog man en billig tidning fick man många nummer. Satt och velade mellan en inredningstidning och en träningstidning men till slut föll lotten på träning. Det blev 6 nr av tidningen Runners World. Väntar med spänning på första numret! :) Längtar, längtar, längtar!

Status uppdatering

Har inte haft inspiration att skriva något här på några dagar och känner inte för det idag heller. Tänkte dock ge en kort statusrapport.

Idag är det Dag 27 i mitt nikotinfria liv och det går fortfarande bra.



Träningen går också bra. Går till jobbet nästan varje dag samt tränar på gymmet 2-4 ggr per vecka, beroende på hur jag jobbar. Mitt hälsosamma mat-intag går dock sådär just nu. Varje helg har jag ätit både chips/ostbågar, godis och choklad. Känner i hela kroppen att den inte blir glad... Får huvudvärk av sockret och känner mig uppblåst och allmänt ofräsch av chipsen. Men men.. Jag får koncentrera mig på att jag faktiskt har slutat röka och att jag tränar ordentligt nu, annars blir jag ju deppig... :)

I helgen har jag dock 2 dagar ledigt på raken så då ska jag sätta mig ner och planera in lite friskare matvanor. Var sak har sin tid! :)

Önskar er en trevlig vecka!

Glömde fira! :)

Idag är det dag 15 utan nikotin. Tiden går så fort och det går så pass bra att jag helt glömde bort att fira mina första 2 veckor igår... :) Men så är det! Jag får ta igen det senare! :)

Jag är också imponerad av hur fort kroppen återhämtar sig från den hemska rökningen och hur "fort" det ändå går att bygga upp kondition och muskler. Igår var jag på gymmet och körde 20 min kondition på cykel, lite rodd och ett ordentligt arm-pass. Idag när jag kom dit så tänkte jag att jag kan ju prova springa lite så får vi se hur långt jag orkar. Tänkte att förhoppningsvis orkar jag springa non-stop i 15 min i alla fall. Medan jag stod där och tryckte på displayen för att programmera löpbandet så började fingrarna leva sitt eget liv. Till min förskräckelse insåg jag att de hade knappat in 5 km.... Ojojoj! Hur skulle detta gå???? Nåja, för att liksom gottgöra den, i mina ögon, långa sträckan så ställde jag in 7,2 km/tim i hastighet och började jogga.

De första 2 km kändes jättelätt och det gjorde mig upprymd. Vid 3,5 km fick jag kämpa mot min starka impuls att sluta pga lathet och svett. Vid 4 km insåg jag att jag "bara" har en km kvar. När jag joggat i 4,5 km stirrade jag oavbrutet på displayen och såg siffrorna sakta, sakta, sakta öka. "Kan 500 m verkligen vara så långt? Det måste vara nåt fel på displayen!! Men jävla maskin, öka då nån gång! Men HERREGUD, hur långt ÄR det egentligen???" Men till slut var jag i mål, 42 min 48 sek senare! Så, ja det gick himla långsamt, MEN jag joggade hela vägen! Är stolt som en tupp! Har ju faktiskt aldrig någonsin sprungit så långt på ett löpband i hela mitt liv. Så mitt första delmål är uppnått, wiiiiiiiiiieeee! Nästa mål blir att öka tempot på samma sträcka så mycket jag bara kan. Jag har nämligen bestämt mig för att springa Vårruset i vår! :)


Fotograf: Håkan Risberg (lånad bild från na.se)

Från det ena till det andra. Nu när jag fick lön så passade jag på att slänga allt mitt gamla smink som jag hade. Har haft det alldeles för länge, det är inte hälsosamt. Så jag knatade till Kicks och köpte nytt istället. Det blev en foundation, puder, mascara, vit kajalpenna och ett läppglans. Köpte även en Nivea hudlotion eftersom min gamla håller på att ta slut. Så nu kan jag både lukta gott och sminka mig fin igen! :) Är faktiskt väldigt nöjd med produkterna, särskilt läppglansen för den sitter verkligen hur länge som helst. Prova den!

Foto: Privat

Stort TACK för kommentarer och stöd

Tack!!!
Foto: Privat

Vill börja med att tacka alla er som tar er tid att kommentera min blogg, det gör det hela mycket roligare! Så STORT TACK till er!!!! Det värmer med ert stöd och allt blir faktiskt lättare när man vet att det är flera vill samma sak! :) Härligt! Vilka starka och sunda kroppar vi kommer att ha snart! 

Idag har jag min 12:e nikotinfria dag och det känns fortfarande lika härligt! Till er som följer min blogg och som också slutat med nikotineländet, så säger jag bara: Grattis! Jag hejjar på er också, ni är jätteduktiga! Visst är det skönt att kunna andas fritt och utan bekymmer igen? Gott att vara kvitt eländet! Var stolta över det! :)

Har varit ledig i helgen och det har varit så himla skönt. I går var jag riktigt alert med träningen. Först var jag på gymmet 1,5 timme och körde ett konditions- och benpass. Kändes riktigt skönt att få skakiga ben! :) Åkte hem och åt en god lunch bestående av grillad kyckling, sallad och bröd. Mmmm! Lite frukt till efterrätt, sen mådde jag som en prinsessa. När jag hade vilat några timmar så blev jag sugen på längdskidåkning så då drog jag iväg till spåret och åkte 1,2 mil också. Blir nästan förälskad när jag åker skidor, det är så himla fridfullt, jag bara njuter i fulla drag. Kolla in bilderna så förstår ni hur fint jag har det! :)



Foton: privata

Idag har jag träningsvärk i varenda muskel i kroppen så jag har tagit en riktig chill-dag. Har tagit det väldigt lugnt, spenderat en stor del av dagen i soffan. Känns riktigt slappt och soft! MYS! Nu känns batterierna uppladdade inför morgondagens jobb igen.

Det som är mest inspirerande för tillfället är att jag märker att jag har byggt muskler redan. Det gör mig jätteglad för det är muskler jag vill ha! Wiiiieee! Mest märks det på armarna, benen och rumpan. Vänta bara, snart har jag en nice, firm bottom (som Spike i Notting Hill, hahahaha)!

Idag är det godisdag

Idag är det första gången sen den 13 januari som jag köper hem något gott. Och det behövs verkligen kan jag lova, för det är pest och pina på jobbet just nu. Fyyyy, vad jag INTE tycker om att gå till jobbet!! Just därför ser jag verkligen fram emot den lediga helgen som väntar på mig.
Jobbet innebär bara en otrolig påfrestning, både fysiskt och psykiskt för tillfället. Otroligt hög belastning, stämningen på jobbet försämras (trots att vi försöker hålla humöret uppe) och en massa konstiga beslut och ännu konstigare kommentarer. B L Ä!!!!! I två dagar har jag varit väldigt sugen på cigg, särskilt dom ögonblicken när jag har blivit upprörd eller lessen på jobbet. Ja, vääääldigt sugen, men sen inser jag att ciggen inte skulle hjälpa mig i alla fall och då försvinner suget. Men!! Suget finns där och försöker lura in mig i fällan igen. HA, säger jag bara! Kom igen då!

Hur som helst, har haft två träningsfria dagar, men idag slutade jag tidigt och gick till gymmet direkt efteråt. Det var verkligen sååå skönt att få släppa ut all aggression på maskinerna. Saknar dock en stor, fet boxningssäck som man kunde klå upp!!!.... :) Hade varit gott! Tränade 1,5 timme och sen gick jag raka spåret till affären och köpte ostbågar och choklad. Har inte ett uns dåligt samvete, utan unnar verkligen mig själv detta! Det smakar mycket bättre då! :) Köpte även blommor till mig själv i ett försök att pigga upp mig själv lite. ÄLSKAR BLOMMOR! Dom är så vackra!

Foton: Privat

Ett tips! Testa den här choklad kakan från Willys. "Mörk choklad" (47%, men ändå) med mint. Mmmmm, den smakar som After Eight, men utan den kladdiga konsistensen. Mmmmmmmmm! :) Och Mums-mumsen ligger i frysen och väntar på att bli sega, då är dom jättesmarriga!

Nu tänker jag lägga mig på soffan under filten och njuta av mitt godis. Och jag tänker INTE ägna en enda tanke åt jobbet eller nåt av det jag irriterar mig på nu. Helgen är faktiskt MIN! Och då blir det skidåkning av, Wiiiiiieee!

 

Jag önskar er en trevlig helg, kära läsare!

Träningsvärk och blåsor

Just nu är Compeed min bästa vän! :) Jag belönades med en liten blåsa på ena foten efter längdskidåkningen i lördags. Gick då och köpte Compeed och plåstrade om hälen. Tänkte låta foten vila lite så jag var till gymmet och styrketränade i måndags i stället, trots att skidspåret lockade. Körde ett konditionspass på cykel, lite rodd och ganska hård armträning. I tisdags blev dock längtan för stor så efter jobbet åkte jag en mil längd igen. Underbart! Förutom större skavsår på befintlig fot och nytt på den andra.... Suck! Kan fötter verkligen krympa? Det verkar så i alla fall, för jag har riktiga skidstrumpor. Har testat både tunnare och tjockare variant, ändå rör sig foten i skon. Ska testa dubbla strumpor nästa gång. Det brukar funka bra för då glider strumporna mot varandra istället. För jag tänker fortsätta åka längdskidor så länge vi får njuta av vintervädret! :) Visst är det underbart med snö? Är ledig i helgen så jag ska se om jag hinner ut i spåret då, med kameran i högsta hugg!

Foto: privat

Idag har jag dock låtit kroppen vila, för jag har grym träningsvärk i armarna, bröstmusklerna och ljumsken. Måste dock säga att jag gillar träningsvärk, då märks det att man lever! :) Men jag tror att det blir vila imorgon också, möjligen promenerar jag till/från jobbet om fötterna tillåter. Vardagsmotionen och frisk luft är ju det viktigaste som finns. Det behöver inte ens vara sammanhängade för att vara nyttigt, det viktigaste är att man rör på sig. Något så enkelt som att ta en kvarts promenad på lunchen, hoppa av några hållplatser för tidigt när man åker hem med bussen, ta trapporna istället för rulltrapporna, ja, det finns många sätt. Det är så lätt att "glömma" det eller tänka att "nämen, det lilla kan inte göra någon nytta..." Men allt är bättre än inget!

Har upptäckt att det är inte någon vits att jag sätter upp skyhöga mål, eftersom det blir näst intill omöjligt för mig att uppnå dem. Jag kämpar som ett djur ett tag men inser ganska snart att det inte kommer att funka och lägger då av helt. Det är dessutom förödande för ens självkänsla, att ständigt ha för höga mål som man bara delvis eller inte alls uppnår. Inte uppnått mål = känsla av misslyckande = blä! Så nu har jag lärt mig att sätta upp små delmål och det gör att jag mår mycket bättre och allt känns roligare!

Förresten, gissa om det är kul att sluta röka? Det är det faktiskt! Idag är det min 8:e nikotinfria dag och det är hur lätt som helst. Det är, ärligt talat, riktigt roligt! Än så länge har det inte varit några bekymmer alls och jag ÄLSKAR det. Guuuud, vad gott jag doftar! :) Det är nog det bästa av allt! ;) Alla andra fördelar kommer med på köpet! Hahaa!

Efter att ha avnjutit en tallrik fil med blåbär och ingefära så är jag nu redo för en stunds avslappning på spikmattan. Sedan är det dags för en skön, välgörande nattsömn!

Foto: Privat

"Om man alltid gör som man alltid har gjort, så kommer man alltid att få det man alltid har fått!" Tänk på det! :)


Uppfriskande längdåkning

Dag fyra som icke-rökare är snart över och det går som smort! Älskar verkligen mitt nya dofta-gott-liv! :) Än så länge har det inte alls varit svårt utan enbart roligt. Tänker ofta på cigg men om jag börjar längta efter att röka så tänker jag snabbt på vilka för- och nackdelar det finns och sen så inser jag att det är såhär jag vill ha det (alltså förbli icke-rökare) och så börjar jag koncentrera mig på nåt helt annat istället. Det funkar jättebra! Känns gott!

Idag har jag varit ledig så jag passade på att rengöra och valla om mina längdskidor. Sen drog jag iväg till Bjursjön och skidade en mil. H-E-R-R-E-G-U-D, vad härligt det är! Så himla skönt och fridfullt att bara glida fram i spåret. Längdskidåkning är dessutom en perfekt träningsform om man vill öka kondition och muskelstyrka i hela kroppen samtidigt som man får vara ute i naturen. Och så är det kul också! Läste precis att forskare vid ett flertal tillfällen kommit fram till att längdskidåkare, utan tvivel, är de toppidrottare som har den bästa syreupptagningen. Tycker jag låter superbra, med tanke på att jag ska öka min kondition! :)


Bilden lånad från kosttips.se

Gjorde lunch när jag kom hem. Testade ett nytt recept, Chiliräkor och ris. Det blev riktigt gott faktiskt! Till det hade jag räkor, lök, purjolök, paprika, curry, krossade tomater, vitkål, creme fraiche, citronskal, chili, salt och peppar. Serverade basmatiris och gurka till grytan. Mums!



Resten av dagen har gått i en rasande fart. Har städat, duschat, gjort kvällsmat (kållåda!) och lite sånt. Hann inte med allt jag hade tänkt mig, som vanligt, men vad gör det? Det kommer en ny dag imorgon! Nu är det snart dags för min kvällssallad. Kanske kommer jag att unna mig en bit eller kanske två av Lindts underbara choklad med havssalt. Testa den, den är sjukt god!


Dag två avklarad

Andra dagen som rökfri och det går superbra. Kände mig lite sugen och tänkte mer intensivt på cigaretter en kort stund under dagen, men efter att ha funderat en stund så insåg jag att jag inte försakar nåt över huvudtaget. Tvärtom, jag har massor att vinna! Jag är så glad över att jag äntligen har tagit beslutet!

Min långpromenad igår resulterade i en vattenblåsa på ena hälen och en illröd andra häl. Suck! Kan bero på att jag hade dubbla sockor för att inte bli kall. Dumt! Nåja, inte hela världen, det går snabbt över. Har dock inte kunnat gå till jobbet idag då, utan fick åka buss. Dessutom hade jag tänkt åka och träna efter jobbet, men så gick jag först och klippte mig och sedan och handlade och insåg att nu är det kvällen. Så ingen träning för mig idag, tyvärr, förutom en 45 min lång stretchning, för att mjuka upp kroppen. Har grävt fram min yoga cd, så förmodligen på lördag blir det ett yoga pass. Jag ÄLSKAR yoga, vill utöva det så mycket oftare! Bara att sätta igång, Ann-Sofie!


Bild lånad från umeyoga.wordpress.com

Idag var det dessutom jättfrossa på jobbet; det fanns kladdkaka med vispgrädde, mockarutor och 3 (!) skålar smågodis! Det kändes underbart när jag kände mig helt nöjd med att smaka bara en pytteliten bit kladdkaka, en liten bit mockarutor och INGEN godis! Wow! Jag är stolt över mig själv! Nu ska jag avsluta kvällen med en tallrik fruktsallad, det som blev av från igår. Mmmmm!

Vilken härlig kick-start

Vill börja med att tacka er alla för era kommentarer! Det är såå himla kul att få lite peppning på vägen, allt känns mycket lättare då! :)

Speciellt tack till Ann, för din långa kommentar, jag blev jätteglad! Jag tycker att du också är otroligt duktig! WOW, 10 dagar rökfri redan! Det är helt superbra! Men visst känns det härligt att kunna andas ordentligt igen, lukta gott och framför allt slippa skammen? (För ja, jag var precis likadan, ville inte att nån skulle se mig... ). Vad härligt att LCHF har funkat bra för er, låter som om ni mår jättebra! Jo, jag har funderat på den förut, men insåg att det var inte min grej. Det är dock många av vänner och bekanta som provar på det och är jättenöjda. Tack för tipset i alla fall! :)

Såååååå, hur har första dagen som icke-rökare gått? Jo, det ska jag tala om för dig, att det har gått helt otroligt bra! Det är över förväntan! Några gånger under dagen har jag kommit på mig själv att tänka att "jag måste hinna ut och ... nej, just det, jag röker ju inte längre... Jipppiieee!". Känner mig nöjd och tillfreds!

Och som om det är meningen att mitt hälsosammare liv verkligen ska börja nu, så har både Konsum och Lidl ordentligt med rabatt på frukt och grönt. Wiiiiieeee! Så idag tog jag bussen ut till Torp köpcentrum och frossade i.... just det, frukt och grönt! När jag plockade upp det när jag kom hem så såg det ut som värsta Anna Skipper bordet! Kolla in denna härlighet!


Foto: Privat

Man blir ju alldeles glad av att titta på detta!


Satt och läste nyaste Hälsa och hittade en artikel om "100 kalorier = så här mycket". Sedan har dom listat upp olika typer av mat och även onyttigheter. Visste du att detta innehöll 100 kcal? 7-8 tomater eller ½ avokado eller 2 äpplen eller 2-3 kokt potatis eller 2 skivor knäckebröd eller 2 dl skalade räkor eller 3 tsk Bregott eller ½ kanelbulle eller 2-4 bitar choklad (20 g) eller 30 ostbågar.... Inte jag!


Hur förbrukar du 100 kalorier? Skogspromenad 20 min eller yoga 35 min eller joggning 15 min eller styrketräning 15 min eller crosstrainer 11 min eller boxning 11 min eller längdskidåkning snabbt tempo 9 min.


Vilken tankeställare man får. Då äter jag hellre 2 dl räkor framför 2 bitar choklad. Oftast, inte alltid! Variation förnöjer och är viktigt!

Har ätit bra mat idag och jag har ätit 5 mål under dagen, precis som jag vill. Det stora målet idag bestod av rårakor och stekt lax samt sallad, mums! Kvällens mål blev en tallrik med tärnad frukt, HERREGUD så gott! :)


Foto: Privat

Bilden blev lite mörk, men fruktsalladen innehåller äppel, päron, klementin, kiwi och jordgubbar. Slurp!

Idag är första gången som jag rör på mig på en vecka. Var ute på en timmes promenad och det kändes otroligt skönt. Vågade inte ta i allt för hårt, men det blev en hyfsat rask promenad ändå. Sedan fortsatte jag med att stretcha hela kroppen i en halvtimme när jag kom hem. Ojojoj, här har jag jobb att göra minsann. Vart har min vighet tagit vägen? Är hur stel som helst nu!!!!! Får se till att styra upp detta omgående!

Yoga mattan åker fram med en väldans fart - aoummmmmmm....

Uppvärmning inför starten

Har spenderat hela eftermiddagen/kvällen bläddrandes i alla mina gamla hälsotidningar, framför allt Fitness. Vilken underbar tidning! Inspirationen flödar och jag längtar efter att kunna börja träna! Fast jag inser ju att jag får ta det lugnt i början nu, tänker inte riskera ett återfall... Men ååååååh, vad jag längtar! :)


Bild lånad från www.motionsguiden.se

Börjar förresten närma mig slutet på min bok, "Äntligen icke-rökare". Ikväll kommer jag att ta mitt sista avskyvärda bloss! För varje cigarett jag röker nu så är jag medvetet närvarande, känner efter hur varje bloss smakar, drar in röken långt ner i lungorna och analyserar hur det känns. Sanningen är att jag SER FRAM EMOT att äntligen vara icke-rökare! Det ska bli jätteskönt att slippa detta! Så ikväll när jag lägger mig så har jag rökt min sista cigarett! Jipppiiiiieeee!

Uppvärmningen inför mitt nya liv har börjat, snart befinner jag mig vid startlinjen, snart går startskottet och jag LÄNGTAR! :))

RSS 2.0