Träningsvärk och blåsor

Just nu är Compeed min bästa vän! :) Jag belönades med en liten blåsa på ena foten efter längdskidåkningen i lördags. Gick då och köpte Compeed och plåstrade om hälen. Tänkte låta foten vila lite så jag var till gymmet och styrketränade i måndags i stället, trots att skidspåret lockade. Körde ett konditionspass på cykel, lite rodd och ganska hård armträning. I tisdags blev dock längtan för stor så efter jobbet åkte jag en mil längd igen. Underbart! Förutom större skavsår på befintlig fot och nytt på den andra.... Suck! Kan fötter verkligen krympa? Det verkar så i alla fall, för jag har riktiga skidstrumpor. Har testat både tunnare och tjockare variant, ändå rör sig foten i skon. Ska testa dubbla strumpor nästa gång. Det brukar funka bra för då glider strumporna mot varandra istället. För jag tänker fortsätta åka längdskidor så länge vi får njuta av vintervädret! :) Visst är det underbart med snö? Är ledig i helgen så jag ska se om jag hinner ut i spåret då, med kameran i högsta hugg!

Foto: privat

Idag har jag dock låtit kroppen vila, för jag har grym träningsvärk i armarna, bröstmusklerna och ljumsken. Måste dock säga att jag gillar träningsvärk, då märks det att man lever! :) Men jag tror att det blir vila imorgon också, möjligen promenerar jag till/från jobbet om fötterna tillåter. Vardagsmotionen och frisk luft är ju det viktigaste som finns. Det behöver inte ens vara sammanhängade för att vara nyttigt, det viktigaste är att man rör på sig. Något så enkelt som att ta en kvarts promenad på lunchen, hoppa av några hållplatser för tidigt när man åker hem med bussen, ta trapporna istället för rulltrapporna, ja, det finns många sätt. Det är så lätt att "glömma" det eller tänka att "nämen, det lilla kan inte göra någon nytta..." Men allt är bättre än inget!

Har upptäckt att det är inte någon vits att jag sätter upp skyhöga mål, eftersom det blir näst intill omöjligt för mig att uppnå dem. Jag kämpar som ett djur ett tag men inser ganska snart att det inte kommer att funka och lägger då av helt. Det är dessutom förödande för ens självkänsla, att ständigt ha för höga mål som man bara delvis eller inte alls uppnår. Inte uppnått mål = känsla av misslyckande = blä! Så nu har jag lärt mig att sätta upp små delmål och det gör att jag mår mycket bättre och allt känns roligare!

Förresten, gissa om det är kul att sluta röka? Det är det faktiskt! Idag är det min 8:e nikotinfria dag och det är hur lätt som helst. Det är, ärligt talat, riktigt roligt! Än så länge har det inte varit några bekymmer alls och jag ÄLSKAR det. Guuuud, vad gott jag doftar! :) Det är nog det bästa av allt! ;) Alla andra fördelar kommer med på köpet! Hahaa!

Efter att ha avnjutit en tallrik fil med blåbär och ingefära så är jag nu redo för en stunds avslappning på spikmattan. Sedan är det dags för en skön, välgörande nattsömn!

Foto: Privat

"Om man alltid gör som man alltid har gjort, så kommer man alltid att få det man alltid har fått!" Tänk på det! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0