Bland sprutor och läxböcker

Igår var det dags att ge ett försenat bidrag till sjukvården. Närmare bestämt 4,5 dl blod. För första gången under min tid som blodgivare har höger arm inte levererat som den skulle, trots idogt grävande. Så min vänstra arm fick hoppa in och rädda situationen, phu! :) Resultatet är att jag idag går omkring och ser ut som en äkta pundare men det bjuder jag på!

Kvällen är också räddad, likaså hela helgen. Har nämligen tenta i ekonomistyrning nästa vecka. Ett jätteroligt ämne men det är mycket att hålla reda på, så jag får ligga i. Men vad gör det? Imorgon ska jag få lite plugg-belöning i form av en hårklippning, tjohoo!


Fantastisk anpassningsförmåga

Att göra en fullspäckad dag i skolan efter att ha sovit mindre än en timme förra natten är helt sjukt. Tröttsamt? Javisst! Men trots det har jag varken somnat stående eller med näsan nertryckt i lunchen! Skönt! ;)

Sen mitten av september har jag försökt få in mer vardagsmotion och traskar därför mellan Centralen och skolan så ofta jag kan. Idag kändes promenaden extra behövlig och uppiggande. Och inte blev det sämre av det fantastiska höstvädret vi bjuds på! Varför har jag inte tänkt på denna lilla förändring tidigare? :) Dessutom upptäcker jag nya söta skulpturer och liknande lite då och då. Tycker t.ex. att det är lite gulligt med skymten av ett Loch Ness monster vid vattenbrynet... 

Foto: privat


För att inte somna på tåget hem så läste jag lite i min bok "Malin från Skaftnäs". Det här är en vansinnigt rolig bok om vardagslivet och familjelivet. I början tyckte jag att den var ok-rolig men nu efter halva boken skrattar jag så att jag kiknar! Av hänsyn till mina medresenärer så fick jag försöka kväva skratten bäst jag kunde men leendet gick från öra till öra. Killen bredvid, som också satt och läste, tittade avundsjukt på min bok och konstaterade att den verkar mycket roligare än hans. Ja, så är det och jag tycker verkligen att ni ska läsa detta glad-piller till bok! Julklappstips kanske?

Foto: privat


Friday, I'm in love!

Nu är det helg igen och idag är det veckans bästa dag, fredag! Som Linnea Henriksson sjunger: "jag är lyckligare nu"! Har haft en fin dag. Min klass träffade ER11 (klassen över oss) idag och skolan bjöd oss på god mat och bowling. Bra start på helgen!

När jag kom hem hade jag fortfarande mycket energi kvar så då passade jag på att städa. Sen gjorde jag nåt som jag inte har gjort på länge, nämligen bakade bröd. Hjälp, vad gott det är med rykande färskt hembakt bröd!

Jag kan också berätta att jag godisstrejkar och det ska jag göra i minst en månad. Det går jättebra och jag saknar inte godiset överhuvudtaget. Kan verkligen varmt rekommendera mitt alternativ till godis (det är ju trots allt fredagsmys) och det är vita mullbär som är torkade. Fantastiskt goda, har en söt och god smak som påminner om honung. De är dessutom rika på järn!

Och med detta tips vill jag önska dig en riktigt härlig helg!


Energibollar is da shit

Nu längtar jag efter att börja blogga igen! Vad härligt det känns! Men jag vet inte om jag vill fortsätta med blogg.se eller om jag ska försöka hitta någon annan bloggportal som är bättre, för den här känns lite trög och jag tycker att det är rätt jobbigt att mobilblogga här. Får fundera på det lite.
 
Nåja, hur som helst! Idag har jag gjort underbart goda energibollar (eller kokosbollar om du så vill) igen och jag kände att jag vill dela med mig av receptet. De funkar jättebra som energihöjare och som mellis tycker jag. Receptet kommer från Anna Skipper om jag inte minns fel. Tack för det, Anna! :)
 
Foto: privat
 
Ingredienser
1 dl malda mandlar
1 dl malda valnötter
2 dl blötlagda dadlar
2 dl blötlagda katrinplommon
2 dl kokosflingor (spara 0,5 dl att rulla bollarna i)
1 tsk kanel
 
Gör såhär
- Mal eller hacka nötterna i en mixer.
- Mixa ned dadlar och katrinplommon, lite i taget.
- Mixa ned kokosflingorna, lite i taget.
- Tillsätt kanelen.
- Forma smeten till runda bollar och rulla i kokos.
 
Dessa håller i kylskåp i ca 10 dagar! Och jag lovar, de är hur goda som helst!
 
 
 

RSS 2.0