Smygtitt!

Nu har jag varit ledig i två dagar och jag hade gärna varit ledig en vecka till eller så. Herregud, vad dagarna går fort! Jag skulle lätt kunna ta tjänstledigt ett år för att hinna med allt jag vill.. Hahaha!

Igår sov jag länge, var ut på långpromenad, städade och lite sånt. Idag har jag varit ut på långpromenad, styrketränat en timme, varit och handlat, tvättat kläder, lagat middag och bara tagit det lugnt.

När jag var ute på min skogspromenad så fick jag med mig lite granris också. Detta använde jag till mina balkonglådor, så att silverekarna skulle få sällskap. Såhär höstfint blev det:

 Härliga höst

Har försökt ta lite bilder av vardagsrumsväggarna men det var så soligt så det blev inte så bra, men ni ska få en smygtitt.

  En herrans många lager tapeter

  Barskrapar dom små väggarna

  Bredspacklar inte i vardagsrummet

  Här syns lite av mina snöflingor; solen vill också vara med på ett hörn..

Jag är ännu inte klar, ska måla snöflingor även på andra sidan väggen, men just nu har jag ingen lust så jag ska hitta inspirationen innan det blir av. Dessutom ska det upp fler tavlor på väggarna men det är så svårt att bestämma sig hur allt ska sitta. Haha!

Nu blir det en kort blogg idag, ska snart lägga mig och läsa en stund. Ska upp tidigt imorgon. Sov så gott allihopa!

Skriva, skriva inte, det kan man undra...

Nej, jag tänker inte ens be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat min blogg, eftersom jag lovade mig själv att bara blogga när jag orkar och vill. =) Nu kan jag dock känna ett litet sug efter att göra en uppdatering. Det har varit fullt upp hela tiden så jag har hunnit med en hel del.

Jag har slitit som ett djur med vardagsrummet nu så att det ska bli färdigt nån gång. Har fortfarande lite småplock kvar men nu börjar det närma sig slutet i alla fall. Vet inte riktigt om jag ska ha kvar snöflingorna som jag har målat på fondväggen. Måste "bo in mig lite" först för att se hur det känns. Dessutom har jag ännu inte gjort klart delen kring fönstren eftersom jag först måste köpa gardinstänger. Har svårt att hitta några som passar eftersom det är så himla trångt. Dom jag har nu funkar jättebra, men dom är sååååå fula! Sen upptäckte jag att det är rätt jobbigt att hänga upp saker på väggarna. Vill gärna ändra om lite och tycker att det är svårt att bestämma hur allt ska sitta. Måste även köpa en massa nya ramar och sånt. Ska ta lite bilder när jag är hemma på en dag, så att ljuset är lite bättre, så ni får stå ut ett tag till! =)

I höst fick vi gratisbiljetter till Universeum i Göteborg så den 18 oktober var det dags att utnyttja biljetten. Min lilla Lotta "tvingade" mig att åka med henne och hennes familj så jag var ju inte så svår övertalad, direkt. På förmiddagen kom dom och hämtade mig och så blåste vi iväg till Göteborg. Jag har aldrig varit på Universeum så det var riktigt skoj. Det var mycket större än jag trodde. Vi såg en massa roliga djur; apor, fåglar, ödlor, grodor, ormar, fiskar, hajar, megastora fjärilar och sånt. Jag är så otroligt fascinerad av apor så jag stod och kollade på dom hur länge som helst. Dom är sååååå söta! Det fanns även en hel avdelning med en massa klurigheter, spel och experiment. Där spenderade vi också en hel del tid. =) Innan det var dags att åka hem så tog vi en fika i cafeterian. En alldeles mysig lördag! Tack Lotta-raringen med familj! =)

Har lånat lite fina bilder från Universeums hemsida då mina egna bilder blev så dåliga. Besök gärna deras hemsida: http://www.universeum.se/

   De söta Goeldisaporna
 Pilgiftsgroda
 Sandtigerhaj
 Pincettfisk
 Clownfisk (denna bild är inte från Universeums hemsida, utan från internet)

Vi har även blivit bjudna till Kiel via jobbet. Detta som tack för att vi har jobbat hårt i motvind i höst. Det var mycket uppskattat av oss! =) Fredagen den 24 oktober satte vi oss på tåget efter jobbet och åkte till Göteborg. Skyndade oss till spårvagnen som tog oss till Stena terminalen och sen fick vi springa ombord, eftersom vi var sena. Med andan i halsen installerade vi oss i hytterna och gick till shopen. Vrålhungriga som vi var, köpte vi nötter och cider för att överleva till middagen. Vi trängde in oss i en hytt, pratade och skrattade tills det var dags för stående bord i restaurangen kl 2100. Där slukade vi allt vi kom över! Proppmätta gick vi sedan vidare till baren och dansgolvet och dansade hela natten lång! Det var riktigt skoj! På lördagsmorgonen kom vi till Kiel och fick dagen fri för shopping till ca kl 1400. Eftersom min hyttkompis blev sjuk så hängde jag med henne till hytten igen vid 12 tiden så vi missade lunchen i Kiel och grupparbetet ombord. Vi jobbade dock med grupparbetet från hytten och jag sprang upp och deltog när vi körde "Fula bettan" för våra kolleger. Haha, det är så kul! Det kommer bilder här nedan så att ni får se. På kvällen blev det stående bord igen och en sväng till baren och sen blev det till att krypa till kojs. Vi kom tillbaka till Göteborg tidigt på söndag morgon, vissa mer fullastade med drycker än andra... =) Kan säga att det gungade ännu hela måndagen. Vi satt och höll fast oss i skrivbordkanterna hela dagen, haha! Alla bilder från resan är tagen av vår egen lilla paparazzi, Anette. Tack för bilderna, sötis! =) Och tack alla härliga kollegor för en trevlig resa! Detta får vi göra om!

 Hungriga och törstiga
   Full rulle i hytten
  Svalka på däck
  Kiel, here we come!
  Jag njuter av fika på Starbucks café
 Mums!
  Vi drar Malins favoritlek, Fula Bettan! =)
  Vår söta paparazzi, Anette
  Visst är jag fin?!?
  Lotta och jag fryser men vill kolla in vårt kära Göteborg vid ankomsten

En annan sak som vi har hunnit med är att ta en Bowlingkväll med jobbet. Den 6 november hämtade jag upp några av kollegerna och så drog vi iväg till Trollhättan, till Buddys. Där mötte vi upp ett gäng andra kolleger och så bowlade vi och hade kul en timme och sen fick vi sätta oss till bords och avnjuta en god middag med många glada skratt. Det är verkligen så härligt att vi har så bra stämning inom gruppen! Tack för ännu en trevlig kväll!

Jag har dessutom varit duktig och fått ett "städryck". Förra helgen städade jag ur garderoben, klädkammaren och några byråer. Jag fick ihop 4 stora kassar med kläder som jag sen åkte till klädinsamlingen med. Har slängt en massa skräp och fått lite mer ordning i lådorna. Känns gött! Hoppas att jag får flera såna ryck så att jag får en riktig "feng shui lägenhet"! =)

En sak som inte är så rolig är att vår granne och gode vän hemma har gått bort. Han gick bort i förra veckan efter en ganska lång tids sjukdom. Han begravs idag, lördag, så jag hoppas att han får en riktigt fin begravning... Önskar att jag vore hemma så att jag också kunde delta, men jag kommer i alla fall att få höra om det sen av min mamma och mina systrar.

Nu får det vara nog för denna gång! Hoppas att ni alla mår bra i dessa förkylningstider!

RSS 2.0