Mat för hela slanten

Idag känner jag för att skriva en matblogg! :) Man blir ju så lycklig av att äta god mat! Dagens lunch bestod av en varmrökt regnbågslax och potatismos. Jag har börjat lägga lök med potatisarna när jag kokar dem och självklart blir det även mjölk, örtsalt, vitpeppar och en rejäl klick med smör när jag mosar sen! Och jag måste säga som Mat-Tina: "Det blir förbaskat gott!" Lök är för övrigt underskattad, tycker jag. Den förhöjer verkligen smaken på mat. Dessutom innehåller lök en massa nyttiga saker som antioxidanter, proteiner och flavonoider och sägs även skydda mot cancer. Så kör hårt och experimentera dig fram! :)
 
Vanlig hederlig, rejäl husmanskost! :)
 
Glömde köpa knäckebröd i helgen, så jag testade att göra mitt eget idag. Receptet har jag fått från Millas blogg. Smaken blev riktigt god, men jag tycker att de blev lite för flottiga. Man skulle nämligen ha ½ dl rapsolja i smeten/degen. Nästa gång ska jag testa att bara lägga 1/4 dl och funkar det bra, så testar jag utan olja sen.
 
Dessutom blev jag så himla sugen på den gröna drinken som min familj i Finland brukar göra så jag blev tvungen att svänga ihop en sån till kvällsmål. Då mixar jag lite frusen spenat, några jordgubbar, en banan, saften av en halv grape och en apelsin tillsammans med en dutt olivolja och ingefära. Magiskt gott! Om både spenaten och jordgubbarna är frusna så blir det nästan som en sorbet! Mmmmm! Rekommenderas! Glömde/hann inte ta bild på drinken så jag använder en gammal bild, där jag har använt kiwi istället för jordgubbar så drinken är ljusgrön i färgen. Dagens drink blev mycket mörkare i färgen, nästan brunaktig pga jordgubbarna. Men GOTT var det! :)
 
Gott-gotti-gott-gott!
 
 

Det brinner ett ljus...

Idag är det 2 år sedan min pappa gick bort i cancer. Tiden går så fort. Han gick bort ett par veckor innan han skulle fylla 60 år så det var alldeles för tidigt. Men han var så sjuk och så trött så man får försöka att inte tänka egoistiskt utan vara tacksam över att han stilla fick somna in, omgiven av sin familj. Jag har aldrig sett en död människa tidigare och jag tror att jag var rädd för att det skulle vara jättehemskt och mardrömslikt. Men ögonblicket kom lugnt och stilla och han såg så fridfull ut där han låg. Äntligen blev han fri från sina smärtor. Det var en fin men sorglig upplevelse. Tiden efteråt var tung och jobbig men nu har jag förlikat mig med tanken. Dagen till ära har jag köpt en stor lykta och nu brinner ett ljus därinne, så ljust och vackert.
 
Vi ses i Nangiala, pappa!
 
 
Foton: privat

Ett härligt jullov

Sådär ja, då tänkte jag ge ifrån mig ett livstecken igen! :) Fast jag kommer inte att skriva så mycket utan visar mest bilder denna gång!
 
Har haft ett underbart jullov med nära och kära. Började med att åka hem till min kära hemby för att umgås med mamma och mina systrar och deras familjer. Så härligt att komma hem till finaste familjen och kolla läget allt emellanåt. Allt är sig fortfarande likt, kan jag meddela. Under veckan jag var hemma så blev det mycket av det mesta; mycket mat, mycket umgås och mycket mys. Dock inte mycket fotografering men här kommer några bilder i alla fall. Beklagar dålig bildkvalitet.. 
 
Foton: privat. Smörgåstårta och gubbrörasill, familjemiddag på julafton, Melissa leker katt och Vanessa leker med katten. Vanessa och Melissa.
 
Sen var det dags för nyårsfirande och då åkte jag iväg till Växjö för att träffa mina finaste vänner Jessica och Oscar, som jag inte har träffat på lääääänge! Sjukt roligt att träffas igen! Mycket prat, en massa god mat och dryck, lite stickning och massor av spel! Vi hade det så mysigt så vi märkte inte hur snabbt klockan gick, helt plötsligt var klockan nästan halv 7 på morgonen. Herregud, vad gör gamlingar som vi uppe så länge?! ;) Men kul hade vi, tiden gick som sagt alldeles för fort och det var dags att åka hem igen. Måste ses snart igen!
 
 
Foton: privata (många är snodda av Jessan). På bilderna syns Jessan och Oscar, deras jättekatt Busiga Bosse, deras granne och så jag förstås. Hälsningar från Les mongos! ;) Hahaha!
 
Slutligen fick jag besök av vänner från Säffle, nämligen Annica och Magnus samt deras kompis Carina. Inte heller dem har jag träffat på lääääänge så det var jättekul att ses! De lockade med mig till Uddevalla på en spelning. Och inte vilken spelning som helst heller! Nej, för nu har jag varit på min livs första rockabilly-spelning och det var faktiskt riktigt roligt. Banden (Revivals, Top Cats och nåt till) var riktigt duktiga att spela och det var fullt ös i Grottan! Tjohoo! Tyvärr var jag värdelös på att fotografera denna helg så jag har bara två bilder att bjuda på, och då har jag lånat bilden av Revivals av Magnus. Men här kommer de!
 
Foto: privat
 
Som synes har jag spenderat mina tre jullovsveckor på att umgås med nära och kära och det har varit fantastiskt roligt och mysigt! Det sociala livet får ju ofta ställa sig till sidan lite när jag har intensiva perioder i skolan men det passade jag på att ta igen med råge nu. Och vilken härlig energi det har gett! Därför hoppas jag att ni har haft en lika härlig jul- och nyårshelg som jag!
 
Och nu är det fredag igen, bästaste dagen på hela veckan! Tycker ni inte det? ;) Ha nu en riktigt mysig helg allihopa!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0