Va fan je he je?

Haha, jag har köpt en vattenfontän åt mina älsklingar. Dock var den inte lika poppis som jag trodde att den skulle bli men det porlar mysigt i vardagsrummet och dom har alltid kallt fräscht vatten så jag behåller den ändå.

     Tindra var modigare än sin syster och vågade t.o.m. smaka :)

Igår var vi i Göteborg med jobbet, vi hade en temadag. Det var så himla skoj! Först började vi med fika och grupparbete. Sen fortsatte vi till restaurang Frati och åt en jättegod lunch, kycklingpasta. Mums! Vi samlades åter på jobbet och blev uppdelade i 4 lag. Varje lag fick varsin GPS och några sidor med diverse gåtor och kluriga frågor. Vi navigerade oss fram till olika stationer var vi fick lösa en massa uppgifter och mellan stationerna skulle vi försöka lösa dom frågor vi hade fått med oss. Vi följde våran GPS läsare maniskt och detta ledde till att vi plankade in i Trädgården, där det kostar 20 kr att gå in. Hahahahah! Gissa om tjejen i kassan tittade långt efter oss när vi kom som ett band med kycklingar efter mamma höna och hoppade in mellan staketet. HAHAHAHAHAHAHA! Jag är kriminell! :)

När denna aktivitet var slut så fick vi åka med en liten söt spårvagn (det kan ha varit Lisebergslinjen eller nåt sånt). Vi körde omrking lite med den och sedan parkerade vi på en plats och det dukades fram en skaldjursbuffé med kräftor, räkor, röror, lax och gott bröd. Oh my good, vad gott det var! Med oss ombord fanns också en trubadur så han minglade runt oss och trallade lite medan vi åt. När alla ätit klart åkte vi vidare genom stan medan vi lekte "Så ska det låta". Hysteriskt kul!

  Titta så mysigt vi hade det!

På kvällskvisten åkte vi hem igen och efter en resa på ett varmt tåg hade jag hoppats att nån skulle ha snott min gamla cykel som det inte går att växla på, men den stod troget kvar på perrongen. Jaja, då får jag väl trampa hem i 1:ans växel då, tänkte jag. Halvvägs hem hoppade kedjan av, men vad gjorde det? Det hade varit en jätterolig kväll och inte ens en trasig cykel kunde förstöra det! :)


Vår, vår, stråååååålande vår!
 

Nordens ark idag

Jag blev jätteinspirerad av Jenny och hennes familj som gjort ett besök på Skansen så idag gjorde jag slag i saken, ringde Ylva och frågade om vi skulle ta en tur till Nordens ark. Hon ville gärna följa med så halv elva i förmiddags brummade vi iväg. Sen gick vi i lugn takt genom hela parken, vi lyckades t.o.m. tajma in järvmatningen. Dom är så himla söta. Tyvärr har jag ingen höjdarkamera utan bara en fick modell, så inga närbilder här inte. Men ni ska ändå få se några bilder på dom vackra och faccinerande djuren.

  En mindre panda på väg ner från trädet.

  En fluffig snöget

  En glasögon trana (tror jag den hette)

  En varg kikar fram, dom andra låg och sov i buskarna

  Järvhannen var hungrig!

  Detta var ett lustigt djur, Manvarg. Såg ut som en räv, men hade ben som en antilop! =)

  Här är vi, Ylva och jag.

Vi såg en massa annat också, men eftersom dom var så långt borta och jag inte har en kamera som är anpassad för detta så blev det inga bilder på dom, men vi såg t.ex. fåglar av en massa arter, europeisk vildkatt, snöleopard, amurleopard, skruvhornsget och en massa sånt. Vi avslutade dagen med en god glass på caféet. Mums. När jag kom hem såg jag alla dessa vackra krokusar som jag blev tvungen att fotografera i år också.... :)

  Vassego, Jessan, här kommer blommorna! :)

Förra veckan var jag ute på en cykeltur till bl.a. Bjursjön, en av mina favoritplatser här i stan. Här kommer lite bilder därifrån.

  Då fanns det fortfarande lite is kvar

  Titta, nån har ristat in ett hjärta i stammen.. KÄRLEK!

  Där som... öh... vasstråna böjer sig för vinden, står en tokig fan och böjer dom tillbaks! Lala!

  Första fotograferade vårblomman i år!

Nu ska jag greja lite här hemma. Hejs svejs!

RSS 2.0