Lördag kväll

Nu är det lördag kväll och det är länge sen jag har uppdaterat här. Tror att jag mest säger "Hej" och "Jag lever ännu", har dessvärre ingen större inspiration, fast jag väntar på den varje dag... =)

Det har verkligen inte hänt så mycket sen sist. Jobbar och sliter som vanligt. Just nu är vi inne i en väldigt jobbig period på jobbet, många mår dåligt och stämningen smittar självklart av sig. Vi ligger efter på alla avdelningar på jobbet känns det som, handläggningen svämmar över av ärenden, det är nästan konstant 30 på kö i telefonen, långa köer i kassan, strul med en massa saker som vi "på gräsrotsnivå" inte kan påverka själva. När man kommer hem är man som ett tomt skal, alldeles slutkörd. Förhoppningsvis börjar det lugna ner sig snart, vi borde komma in i en "lågsäsong" så småningom. *Hoppas, hoppas, hoppas*

  Trötta arbetare... =)

En rolig sak är att jag har träffat en ny bekantskap! Hon heter Monika och är min granne. Vi brukar alltid heja på varandra när vi träffas på gården men jag har aldrig pratat med henne. Häromdagen träffades vi ute på gården och blev och prata en stund och det visade sig att hon var jättetrevlig. Vi bestämde att jag skulle komma förbi nån dag och fika så när jag var ledig i tisdags så gjorde jag slag i saken och gick upp till henne för att kolla om hon ville hänga med ut och gå. Hon och hennes sambo har en härligt nyfiken schäfer så Monika, jag och vovven Kita tog oss en långpromenad. Det var riktigt roligt för hon är väldigt lättsam! Tack Monika för långpromenaden, det får vi göra om! Kul med nya bekantskaper!

Anneli, jag har tjuvstartat med NJ! Nu har jag gjort i ordning ett fint häfte där jag skriver upp allt jag äter och allt jag tränar, en liten "dagbok" så jag ska få en liten överblick. Har gått jättebra hittills, minus ett kilo på en vecka! =) *duttig jag* Haha! Nu får jag öka träningen också, för det är ju muskler jag vill åt. Vill börja jogga så nu har jag hittat en runda i skogen som jag får harva omkring i, tills jag orkar springa 5 varv utan att gå. Nu springer jag totalt 3,5 varv och går 1,5 varv så jag har en bra bit kvar men skam den som ger sig! Haha!

Nu ska jag faktiskt tända några ljus, fixa lite te och krypa upp i soffan och fån-glo på tv hela kvällen. Ska försöka komma mig i säng tidigt ikväll så att jag orkar upp till jobbet imorgon också.

Hoppas att ni alla får en riktigt härlig helg!


Klaaaaam

En stor varm kram till alla er som kommenterar min blogg med era fina ord. Ni stöttar, inspirerar och hjälper mig på alla sätt och vis! Jag blir själaglad för allt beröm, tack för att ni är mina vänner! You lift me up!


En urvriden disktrasa

Ungefär så känner jag mig efter första dagen på jobb. =) Sov jättedåligt eftersom jag var rädd att försova mig och när jag kom till jobbet så verkade det som om alla, som kom tillbaka från semestern, hade haft samma nattliga bekymmer. Vi kastades in i hetluften direkt eftersom det dessutom var tidtabellsskifte idag. Det har varit en oerhört hektisk dag och vi kände nog alla att det hade varit gott att vara ledig minst lika många veckor till! *fniss* Det var dock roligt att träffa alla goa jobbarkompisar igen även om vi inte direkt hann prata med varandra nåt idag. Välkommen tillbaka till vardagen! =)

Nåja, efter jobbet knallade jag iväg till Micke på Centrumklipparna och gjorde honom glatt överraskad när jag ville klippa min frisyr igen! Han blev jätteglad och lite chockad tror jag.. Hihi! Här är lite bilder på hur det blev:

  Ur en vinkel

  Ur en annan vinkel

Jag blev jättenöjd. Skönt att ha en frisyr igen och inte bara en hängade massa. Jessan, ser du att jag knallade iväg och köpte en likadan snygg tröja? =) Den är urläcker! =)

Sen gick jag till min optiker och beställde hem prover för brunfärgade linser så att jag kan testa hur dom sitter. Dom kommer väl om en vecka eller nåt.

Nu är jag hemma igen och ska leka en stund med mina guldklimpar som har fått vara ensamma hemma hela dagen. Tänkte dessutom passa på att ge receptet på dom goda frukostfrallorna här, eftersom det är flera som har efterfrågat det.

Frukostbröd (4 st)

1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelmjöl/spelt
1 tsk bakpulver
1 msk hela linfrön
2 dl kesella lätt
2 ägg
1/2 tsk salt
Hela och krossade linfrön till garneringen

Blanda först ihop mjölsorterna med bakpulvret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Rör ihop smeten väl, klicka ut och forma till fyra bullar på bakplåtspapper. Strö linfrön över bullarna och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.

Vassego! Det är hur gott som helst! Hoppas det ska smaka! Eftersom jag ville använda upp hela burken med Kesella (250 g) så gjorde jag 1,5 gånger satsen eftersom det blev 3 dl Kesella ungefär. Dessutom blandade jag hela linfrön och sesamfrön istället som garnering. Gott-gotti-gott-gott!

Nu ska Lillan baaaada! Tjingeling!

Kvällen innan

Ikväll är det sista kvällen av semestern och det känns naturligtvis hur tråkigt som helst. Kan inte fatta att jag redan har varit ledig i tre veckor! Tiden går som bekant fort när man har roligt, haha! Tack och lov brukar man komma in i vardagslunken rätt fort så vi får hoppas på det bästa, men visst kommer det att ta emot när klockan ringer kl 05:30 imorgon bitti. Hoppas jag inte försover mig! Haha! Arbetsdagen kommer dock att få ett härligt slut; jag ska nämligen och klippa mig då! =)

Vill även denna gång börja med att tacka för alla kommentarer, såååå roligt med lite feedback! =)

Det har inte hänt så stora saker sen sist jag bloggade. Är fortfarande lite förkyld och har en irriterande rethosta som mer påminner om någon sorts högfärdshosta än nåt annat. Grrrr! Jag har dock hållit mig till tankesättet att frisk luft ger en frisk kropp så jag har varit ut och gått eller småjoggat varje dag, så himla skönt att komma igång med träningen igen. Känner riktigt hur min förfallna kropp börjar vakna till liv igen, wiiiiieeee! Hela veckan har jag dessutom lagat en massa nyttig mat som jag har fryst in till matlådor så nu behöver jag inte ens stå och laga mat varje dag efter jobb! Det har blivit testlagning från sidan http://www.vegetariskt.com/ och där finns det en massa godsaker. Har gjort den afrikanska kikärtsgrytan, morotslasagnen och festlig grönsaksgratäng. Allt blev jättegott faktiskt. Dessutom har jag hittat ett mycket enkelt recept på frukostfrallor som tar bara 10 min i ugnen och inte kräver nån jäsning! Perfekt! Dessutom smakar dom gott-gotti-gott-gott! =)  Mitt nya liv - here I come!

Har varit ut och gått 1,5 timme idag, det var ju ett sånt himla skönt väder. Mulet men så friskt och fint.

  Delvis gick jag genom min favoritskog som jag verkligen älskar.

  Hälsade på fårskallarna i hagen

  Fårskallens efterlämningar =)

 Fick sällskap av rådjur (ursäkta den suddiga bilden)

Sen kom jag på den fantastiska idén att ta hem en stor påse med torkade löv. Jag vill gärna ge mina två innekatter lite doft- och känselstimulans så jag hällde ut allt i en bananlåda och lät dom hoppa, gräva och leka hur mycket dom ville. Efter att ha blivit tvungen att döda ett x antal spindlar, skalbaggar, tvestjärtar, myror etc så insåg jag att idén var kanske inte så briljant så jag slängde ner allt i påsen igen och bar ut det till sophuset. Nu har jag istället gjort en koja åt dom av bananlådan. Mycket intressant! =)  Detta är alltså mina två hjärtan:

    Ofelia chillar i soffan! Hahaha!

    Tindra hänger i soffan!

Nu har jag precis tagit ett varmt bubbelbad och läst lite böcker. Har precis läst klart Kay Pollaks "Att välja glädje" och delvis Mia Törnbloms "Självkänsla nu!". Måste säga att jag gillar Mias bok bättre eftersom hennes bok är fylld av praktiska exempel och inte bara tänk såhär eller gör såhär. Det är alltid lättare att ta till sig ett budskap om man har exempel att referera till. Dessutom försöker jag komma på vad en bok heter, så att jag kan reservera den på biblioteket. Oprah berättade om boken i sin show för ganska länge sen och det är en bok som handlar just om att ändra sitt tankesätt etc. Boken har fått stor genomslagskraft i USA och den är även omtalad här. Kan bara inte för mitt liv komma på vad boken heter! Vet du vilken jag menar???

Nu ska jag krypa upp i soffan tillsammans med en skål jordgubbar och apelsinklyftor och verkligen njuta av dom sista minuterna av min semester!

Visst är det härligt med sommarväder, inte sant?

En dag till har passerat i all hast. Det är så himla skönt att vara ledig, längtar inte det minsta till jobbet. Kan inte fatta att det redan har gått nästan 2,5 vecka. Tiden bara rusar iväg!

Vill bara börja med att TACKA alla er som har kommenterat mitt senaste inlägg! Det är så himla skoj! Mycket roligare att blogga när det ramlar in lite kommentarer! Tack än en gång! *glaaaad*

Det har varit en lugn och skön dag. Vaknade kl 10 och åt frukost. Sen drog jag till Torp för att köpa lite blommor. När jag var hemma hos mamma så hade alla mina blommor på balkongen dött; dom hängde som små gula snören i sina krukor när jag kom hem igen. En balkong utan blommor är ju som en sommar utan sol. Ja, ni förstår poängen, det går ju men det är inte lika roligt... =) Så idag har jag planterat silverek och krysantemum (heter det så? Annars kan vi ta det på engelska för såhär stod det på krukan; Chrysantemum or Garden Mums, hihi). Det blev riktigt höstfint. Hittade dessutom ett par fina ljus hemma hos mamma. Dom hade jag fått av min lillasyster till julklapp men dom fick inte plats i väskan eftersom jag flög. Nu pryder dom mitt bord på balkongen! Ska bara hitta nån glasgrej att förvara dom i, så att inte vinden blåser ut dom när jag tänder dom.

  Höstfina blommor

  Myspys i höstmörkret

Idag lagade jag ordentlig mat för första gången sen jag kom hem igen. Har ju legat som en däckad sjöman några dagar och levt på mackor och yoghurt men idag slog jag till med fiskpinnar och ris. Mums! =) När maten hade satt sig och jag degat i soffan ett tag, så kände jag att jag måste verkligen komma mig ut på en promenad idag. Det får regna hur mycket det vill! Frisk luft är nyttigt för alla, inklusive snoriga soffpotatisar! Sagt och gjort, det duggregnade lite när jag gick hemifrån så jag tog min vanliga jacka bara, men klädde mig varmt under, sen knallade jag iväg. När jag kommit halvvägs på rundan, tilltog regnet mer och mer. När jag nästan var hemma stod det som spön i backen! Synd att jag har glömt att impregnera min jacka, haha! För att dock se det positiva i det hela så får jag hålla med min mycket kloka bloggväninna, Anneli, att regnet gör huden len och fin! =)

  Len som en bäbisstjärt =)

Efter den något blöta promenaden blev det en halvtimme i ett värmande solarium! Mmmmm, så skönt! Sen var jag lite huslig och diskade, frös ner en mängd med välgörande svartvinbärssaft som min lilla mamma hade gjort till mig och sen hoppade jag in i duschen.

Kvällen började jag med att sätta mig ner och fundera lite. Har kommit till slutsatsen att jag måste skippa Rescue kursen i dykningen i höst, det blir lite väl dyrt. Har ju trots allt tagit två kurser redan. Istället skjuter jag fram den till nästa sommar/höst så att jag har en ny kurs att se fram emot. Imorgon ska jag beställa tid för klippning och eventuellt ta en sväng förbi Studievägledaren om hälsan tillåter. Ska försöka pricka in ett besök hos min lilla gumma Lotta också när jag känner mig lite piggare. 
 
Har precis kollat på en film och nu är det dags att dricka upp min varma saft och gå och lägga mig. Måste bara först tacka Anneli för hennes fina ord om mig (och andra) i sin blogg för ett tag sen. Du är en riktig pärla! =) Dina fina ord värmde! Dina ord är precis min uppfattning om dig! Right back at you! ;-)

"www.annsos.blogg.se/

Denna pigga, tillsynes alltid glada och spralliga tjej, är alltid redo för nya utmaningar. Verkar ha depåer av energi att ta till!! Skriver med en stor portion humor och har ett stort hjärta!"

Sov got folkens! Inatt kommer jag att somna med ett leende på läpparna! =)

En vecka kvar

har jag på min semester och den ska jag tillbringa i Uddevalla. Nu har det redan gått två snabba veckor av den. Tänkte att jag skulle berätta lite om min semester hittills.

På måndag morgon kl 04.15 lastade jag in mina älskade katter samt en massa bagage och började min resa mot Umeå. Det tog oss ca 12 timmar att ta oss till hamnen, usch! Gissa om vi alla hade träsmak i baken efter det. Sen var det en 4 timmars båtfärd över till Vasa och sen en timme norrut hem till mamma! Sååååå skönt att komma hem igen! Tisdagen gick fort i ett töcken av reströtthet så då hände det inte så mycket. På kvällen åkte vi till min storasyster Linda och hennes barn. Linda och dom två äldsta barnen skulle på Byakampen så mamma och jag skulle sköta Kim, minstingen. Dom är så rara dom små liven, fulla med bus! =)

Mamma har precis renoverat hemma, tapetserat samt målat taket i köket och lagt nytt golv och nya tapeter i vardagsrummet. Det blev jättefint! Dom två följande dagarna spenderade mamma och jag att bära in möbler, plocka upp böcker, hänga upp tavlor och bara slappa. Sen har det varit fullt ös, med besök antingen hos oss eller hos nån annan varje dag. Hur kul som helst att träffa alla igen! Berättar lite i bilder istället för att skriva ner allt.

  Mommo läser saga för Kim

  Kevin och jag grimaserar (kolla min svarta tunga, har ätit salmiak)

  Coola Kim

  Vi var på besök till min lillasyster Rebecka och hennes sambo Johnny

  Var till stan med Linda och barnen

  Kim slappar i bilen

  Kevin busar i framsätet

  Söta Sandra med sin moster Annso

  Mamma räddade en fågelunge som flugit i fönstret

  Jag bakade en dödskalletårta åt barnen till grillpartyt

  Sandra hoppar från Storstubben

  Kim hoppar från rutschbanan och det fotograferas från alla håll och kanter

  Kevin försöker få ner frisbeen från trädet

  Sandra ska sova över hos mommo och moster och här borstas det tänder

  Var och hälsade på min vän Sofie och hennes söta familj. Här är vi på väg ut på promenad, lilla Alva i vagnen och lille Mikkel ligger tryggt i bärselen vid mamma Sofies bröst

  Deras lilla prinsessa Alva. Kolla lockarna! =)

  Deras prins Mikkel diskuterar med pappa Benny.

  Sandra och jag har plockat smultron (och jordgubbar) på ett strå

  Sandra är mommos flicka

Det var lite bilder från veckorna som gått. Det hände även en riktigt rolig grej. Rebecka och Johnny var hemma på fika en dag och vi diskuterade att min kusin Sofia har förlovat sig med sin Nicke. Johnny berättade att det var tusentals kinerser som skulle gifta sig den 8 augusti, eftersom det betraktas som ett lyckosamt datum att gifta sig (080808) så mamma och jag skämtade med dom och frågade om dom kanske skulle slå till med förlovning då? Gissa om vi blev långa i ansiktet när Rebecka ringde hem den 8:e och glatt berättade att Johnny hade överraskat henne med en ring i en bakelse just det datumet. Hon sa att Johnny hade haft svårt att hålla masken när vi pratade om det, eftersom han planerat detta i smyg! Hahahaha! Vilken riktig romantiker han är! Titta vad söta dom är:

  Rebecka och Johnny, lyckligt nyförlovade

Veckan avslutades med att mammas kille Henry kom och hälsade på också, så att han skulle få se mig! =) Ja det här var min resa i korthet och mestadels i bild. Det har varit jättemysigt att vara hemma hos min underbara familj! Tack älskade mamma för husrum, god mat och myspys och självklart till mina systrar, barn, sambo och vänner för mysigt sällskap! Alltid lika roligt att träffas! Hoppas att vi ses snart igen!

Jag lyckades dock bli dunderförkyld  den sista dagen jag var hemma så nu försöker jag bota mig själv med en massa vitlök, varm svartvinbärssaft, nån Whiskey snaps och MYCKET sömn! =)  Börjar redan känna mig mycket bättre.

Nu är det dags att sova igen! Sov så gott, allihopa!


RSS 2.0