Sträckan är nådd!

Nu är det slipning på tiden, som gäller! Tänka sig att jag faktiskt orkar jogga 5 km i ett sträck redan! Jag är imponerad av hur mycket kroppen klarar av på så kort tid. Nu har jag avverkat 2 pass á la 5 km och tiden har varit:
 
Pass 1: Totalt 37,17 min
Pass 2: Totalt 36,19 min
 
Roligt, roligt att se att flåset blir bättre! Jag "lurar" fortfarande mig själv med att "jag satsar på 4 km idag", men i smyg tänker jag att det baske mig ska bli 5! Sen när jag väl kommer mig iväg och har sprungit 4 så känner jag att det finns krafter kvar och tänker "hehe, jamen, då kör vi en km till då!" Lättlurad, kanske? Men det funkar ju för mig! :)
 
Hur som haver, det är underbart väder ute idag så ut och gotta er! Och om vi inte hörs mer innan helgen, så önskar jag er alla en riktigt gó påsk! Vill du ha tips på smarrigt "påskgodis" (kiwi-pops) så kika här!
 
   
(Typiskt, solen gick i moln precis under min fotostund!)

Följ med!

Jag har ju satt upp ett mål att jag ska springa 5 km under 30 min i vår. Jag har nu startat upp träningen och det är jättekul! Tänkte att ni ska få följa med på vägen. Om jag har berättat om mitt mål på bloggen, så blir det inte lika lätt att hoppa över ett pass när motivationen vacklar.. :)
 
Jag är nu inne på slutet av vecka 2. Hittills har jag avverkat 6 pass och märker redan resultat. Jag har börjat med att springa (lunka är väl ett mer rättvisande uttryck) 4 km; en sträcka som jag vet att jag orkar i ett svep utan att behöva gå. Den sträckan har jag hållit under dessa två veckor och såhär har resultatet (medelhastigheten) varit:
 
Pass 1:   7,31 min/km
Pass 2:   7,20 min/km
Pass 3:   7,15 min/km
Pass 4:   7,12 min/km
Pass 5:   7,17 min/km
Pass 6:   6,49 min/km
 
Förstå min lycka när jag igår insåg att jag låg under 7 min/km! Tjohoo! Det var så himla inspirerande! Visserligen var det nästan en nära-döden-upplevelse, eftersom min kondis är 0. Jag trodde inte att jag skulle orka de sista 500 m, men så tittade jag på telefonen och såg vad medelhastigheten visade och då fick jag ny energi. Rådgjorde med mig själv att om jag bara springer den sista halvkilometern så får jag fast lägga mig raklång på vägen sen! Som tur var, behövdes inte det.. ;)
 
De första passen flåsade jag som en blåsbälg, men märkte redan på tredje turen att det blev lite lättare. Dock har jag en hjärna som motarbetar mig och jag får verkligen peppa mig själv för att inte börja gå istället. Jag har aldrig haft så dålig kondis som nu och det är motigt att springa när kroppen är pigg men flåset inte hänger med. Men å andra sidan, nu kan det bara bli bättre! Jag längtar redan efter veckans sista pass som jag ska göra lite senare idag.
 
Solen skiner från en klarblå himmel och det är helt underbart ute! Fast nu får det gärna bli vår och isfria vägar! Välkommen våren, vi LÄNGTAR efter dig!
 

Mat, mat, mat!

Igår blev det bönans dag! Kidneybönor är underskattade, det är ju så himla gott. Och de är dessutom en av de bästa matkällorna för antioxidanter, de innehåller fibrer, järn och kalcium och andra nyttigheter. Baljväxter är också mycket resurssnåla att producera och därför ett bra mycket miljöval. Básattnivet! :)
 
Hur som helst. Lunchen blev smörstekt torsk med en bön- och avokadosallad (ser inte så gott ut på bilden kanske men det var smarrigt värre) och middagen bestod av chili con carne med valnötsbröd. Efterrätten blev i vanlig ordning en smoothie (som nästan blir som en yoghurtglass). Den består av frysta hallon och björnbär, en halv banan och yoghurt. Sweet lordilord, vad gott det är!
 

Vårkänslor och fönstertittare

Oj så härligt det är när det börjar bli vår! Det är faktiskt nästan ljust när jag kliver upp vid halv 6 - 6 tiden. Underbart! Man blir ju så mycket piggare! L O V E, L O V E, L O V E!
 
Helgen har bestått av kvällsbesök hos goda grannar där jag blev serverad varma mackor och fikabröd. Himla mysigt! Och i söndags var det så otroligt varmt och soligt så jag ställde ut tvätten så att den fick torka ute. Mmmmm, vilken underbar doft! Det finns ju inget bättre! Sen satte jag mig ute och läste en lång stund i solen och bara gottade mig! Sköna söndag!
 
(Usch, här kan man inte undgå att bli medveten om stenplattornas stora behov av skrubbning/rengöring... Nån frivillig?)
 
Varje dag kommer dessa sötnosar på besök och stryker längs husknuten i jakt på gräs. Ja, alltså inte sånt som man röker utan sånt som man går på. Bara så att ingen missförstår! ;) Ena killingen är väldigt nyfiken, en riktig fönstertittare! Ja, ni ser ju själva!
 

RSS 2.0