Blä för denna dag!

Usch vilken dag! Har planerat mitt tentapluggande på ett dåligt sätt och måste därför köra järnet idag. Men koncentrationen verkar befinna sig på villovägar. Dessutom gjorde jag en skitäcklig korvsoppa till lunch. Korven smakade apa så resterna åker rakt ner i soporna.

Undrar om humöret skulle boostas lite om jag skulle unna mig att sitta ute på trappen i solen i tio min?

 


Hej å hå med farbror Frej!

Jag har varit och klippt mig, snyggt va? Nä ok, här håller jag på att tona håret och har börjat med rötterna. Känner mig oerhört snygg! ;)
 
Igår när jag var och handlade så fick jag ett infall om att gå in till Salong Medina i Uddevalla på en drop-in klippning. Vilket underbart ställe! Det är en liten salong som drivs av ett sympatiskt utländskt par. Bara att komma in där kändes så gemytligt och tryggt. Fick klipptid nästan med detsamma och kvinnan som klippte mig var oerhört duktig! Dessutom blev det inget korsförhör, ja ni vet, sådär när man kommer till ett nytt ställe och det blir lite krystat småprat om vem, vad, hur, varför. Jag fick sitta i lugn och ro, blunda och bara njuta av klippningen. I bakgrunden spelades utländsk musik på låg nivå. Det var baske mig som att vara på spa! Kan rekommendera detta ställe å det varmaste! Testa en gång, ni blir nog inte besvikna! Efteråt köpte jag en liten flaska med saltspray (ger mitt mjuka tunna hår volym) och fick dessutom en liten schampoflaska på köpet. Vilken kundservice! Detta ska bli mitt nya stamställe!
 
 
Läste boken Born to run för ett bra tag sen, och har märkt att jag har börjat titta på hur folk springer. Igår såg jag en tjej som älgade fram på gatorna och landade hårt på hälarna för varje steg. Genast gick tankarna till boken och till rådet att försöka ta korta snabba steg istället för långa och att dessutom försöka landa på trampdynorna. Jag har gjort många försök att börja jogga men det har känts hopplöst tungt. Nu i vinter har jag försökt ta till mig lite råd som fanns i boken och faktiskt känns det mycket bättre nu. Jag är fortfarande hopplöst långsam och har väldigt dålig kondis. Skäms över att ha låtit min kondition bli så dålig, men det är tur att man kan bättra sig! Mitt mål är att jogga 5 km på under 30 min i vår. Jag är medveten om att det är småpotatis för en van joggare, men någonstans ska man ju börja. Vet ju av erfarenhet att om jag lägger för höga mål så når jag inte upp och så tröttnar jag. Då är det bättre att jag lägger upp ett rimligt mål, gör mig själv stolt när jag uppnår det och sedan blickar framåt mot nya mål.
 
Har du funderat på nåt mål att se fram emot till våren?

Sport- och plugglov

Denna vecka har jag haft sportlov och det har varit väldigt skönt. Tiden har flugit och det känns bara som en långhelg. Så mycket roliga grejer har jag inte gjort tyvärr, utan har satsat på att både motionera och plugga mycket. Tanken var dock att jag skulle ha pluggat "färdigt" tills på onsdag och få känna av att jag faktiskt har LOV, men det blev inte riktigt så. Så jag har duttat lite varje dag istället. Men imorgon och på söndag tänker jag ta ledigt från skoluppgifter. Så det så! :)
 
En rolig sak har jag faktiskt hunnit med! Jag har börjat i en salsakurs! Var så himla nervös innan och tänkte att jag kommer att vifta ner en massa folk omkring mig eller trampa sönder någon danskavaljer eller så, men det gick över förväntan. Och det var så himla kul! Faktiskt! Kursledarna Alejandro och Kristina är otroligt bra och pedagogiska och det är lätt att ryckas med av musiken. Dessutom drar de även kurser i reggeatón och vi fick testa på detta i slutet av kvällen. Oh my God! Det var nästan ännu roligare!!!! Nästa projekt blir att gå en sådan kurs också! Om ni vill kika på deras hemsida så finns de här: www.bailisimo.se
 
 
Hade så mycket dadlar hemma så jag googlade på lite inspiration och ramlade då över ett raw food-recept på Brownies. Tänkte att jag får väl testa då och jag säger bara MUMMA! Självklart lite torrare än en vanlig kladdig brownie, men himmelskt god att avnjuta med hallon och en klick grädde! Här kommer receptet ifall nån av er blir sugen att testa.
 
Valnötsbrownies
1,5 dl valnötter
1,5 dl mandelmjöl (jag använde majsmjöl eftersom det var det jag hade hemma. Funkade jättebra!)
3 msk kakao
20 st dadlar
1-2 msk kallt starkt kaffe
(Jag hade även kokosolja att smörja formen med)
Servera gärna med hallon och en klick grädde
 
1. Häll 1 dl av valnötterna i en mixer och kör tills det blir mjöl.
2. Blanda valnötsmjöl med majsmjöl och kakao i en skål.
3. Kör dadlarna i en mixer tills de blir till små bitar.
4. Blanda dadelbitarna med mjölet/kakaon och häll i kaffet. Blanda ordentligt. (Jag tyckte det var enklast att blanda ihop allting med händerna. Hade i minst 2 msk kaffe för att kunna gegga ihop allting.)
5. Tryck ut blandningen i en form. (Tips! Smörj formen med lite kokosolja innan du trycker ut blandningen. Lättare att lossa sen!) Grovhacka resten av valnötterna och tryck ner i kakan. Strö över lite extra kakao över kakan om du vill.
6. Låt stå i kylskåp tills servering. (Obs! Bra hållbarhet! Håller sig i kylskåp i kanske ett par veckor.)
 

Lördagsmys

Skulle poppa "lite" popcorn... Missbedömde visst antalet majskorn... :)
 
Testade även att göra kiwi-pops, som jag hittade i någon blogg. Tyvärr vet jag inte vilken blogg, för jag halkade bara in på ett bananskal, kan man säga, läste och gick vidare.. Men tack, du okända. Det var otroligt gott! Man skär alltså kiwi i bitar och doppar i smält 70 % choklad, sticker ner en tandpetare och slänger in dem i kylskåpet (eller frysen om man vill ha dem mer som "isglass"). Voilá! Mycket smarrigt!
 

En skön helg

Det har varit otroligt härligt väder i helgen! Massor med sol och underbara promenader. Mer än så behövs inte för att lyfta humöret till topp. Detta fina landskap har jag fått äran att betrakta under helgen, jag gillar verkligen de frusna ögonblicken! På den andra bilden kan man se ett band av svarta prickar på isen. Det var ett gäng långfärdsskridskoåkare som kom farande. Det sjöng så fint i isen när de gled förbi. Det är någonting som jag verkligen vill testa; att åka långfärdsskridskor. Men det får förmodligen vänta tills nästa år. Särskilt med tanke på att de precis prata på nyheterna om att många har gått genom isen i helgen...
 
Helgens utflykter har också fått mig att inse att jag VERKLIGEN saknar en annan sak. En digital systemkamera. Jag har en manuell systemis, men den kräver APS-film så det blir lite svårt eftersom de inte tillverkar dessa rullar längre.. :) Har funderat på att köpa en begagnad men det har jag lagt bakom mig. Ska jag satsa pengar på en bra kamera så vill jag ha en ny! Obesudlad. My precious! Så det får bli en examenspresent från mig till mig. Bara ett år och några månader kvar då. Den som väntar på något gott! ;)
 
 
 
Hoppas att ni också har haft en riktigt bra helg!
 
 
 
 

RSS 2.0