Sport- och plugglov

Denna vecka har jag haft sportlov och det har varit väldigt skönt. Tiden har flugit och det känns bara som en långhelg. Så mycket roliga grejer har jag inte gjort tyvärr, utan har satsat på att både motionera och plugga mycket. Tanken var dock att jag skulle ha pluggat "färdigt" tills på onsdag och få känna av att jag faktiskt har LOV, men det blev inte riktigt så. Så jag har duttat lite varje dag istället. Men imorgon och på söndag tänker jag ta ledigt från skoluppgifter. Så det så! :)
 
En rolig sak har jag faktiskt hunnit med! Jag har börjat i en salsakurs! Var så himla nervös innan och tänkte att jag kommer att vifta ner en massa folk omkring mig eller trampa sönder någon danskavaljer eller så, men det gick över förväntan. Och det var så himla kul! Faktiskt! Kursledarna Alejandro och Kristina är otroligt bra och pedagogiska och det är lätt att ryckas med av musiken. Dessutom drar de även kurser i reggeatón och vi fick testa på detta i slutet av kvällen. Oh my God! Det var nästan ännu roligare!!!! Nästa projekt blir att gå en sådan kurs också! Om ni vill kika på deras hemsida så finns de här: www.bailisimo.se
 
 
Hade så mycket dadlar hemma så jag googlade på lite inspiration och ramlade då över ett raw food-recept på Brownies. Tänkte att jag får väl testa då och jag säger bara MUMMA! Självklart lite torrare än en vanlig kladdig brownie, men himmelskt god att avnjuta med hallon och en klick grädde! Här kommer receptet ifall nån av er blir sugen att testa.
 
Valnötsbrownies
1,5 dl valnötter
1,5 dl mandelmjöl (jag använde majsmjöl eftersom det var det jag hade hemma. Funkade jättebra!)
3 msk kakao
20 st dadlar
1-2 msk kallt starkt kaffe
(Jag hade även kokosolja att smörja formen med)
Servera gärna med hallon och en klick grädde
 
1. Häll 1 dl av valnötterna i en mixer och kör tills det blir mjöl.
2. Blanda valnötsmjöl med majsmjöl och kakao i en skål.
3. Kör dadlarna i en mixer tills de blir till små bitar.
4. Blanda dadelbitarna med mjölet/kakaon och häll i kaffet. Blanda ordentligt. (Jag tyckte det var enklast att blanda ihop allting med händerna. Hade i minst 2 msk kaffe för att kunna gegga ihop allting.)
5. Tryck ut blandningen i en form. (Tips! Smörj formen med lite kokosolja innan du trycker ut blandningen. Lättare att lossa sen!) Grovhacka resten av valnötterna och tryck ner i kakan. Strö över lite extra kakao över kakan om du vill.
6. Låt stå i kylskåp tills servering. (Obs! Bra hållbarhet! Håller sig i kylskåp i kanske ett par veckor.)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0