Besta ansofie, jete besta ansofi

Ja, så skrev min systerson, Kevin,  till mig häromdagen. Blir man inte alldeles varm i hjärtat då? =) Mosters lilla gullunge!

Annars har jag inte så mycket att berätta idag. Har jobbat hela dagen. Halva dagen var jag på kurs - Stresshantering. Det är intressant med kurser. Jag gillar tanken på att Tankens makt är stor, för jag är helt övertygad om att det är sant. Har själv börjat tillämpa det den senaste tiden och märker resultat. Spännande! En bok som är värd att läsas är Kay Pollaks "Att välja glädje". Han skriver en hel del tankvärda saker den mannen.

En annan bok jag ska börja läsa nu, är min dykbok. Den kom idag. Nu är det snart bara två små veckor kvar tills jag ska börja på dykkursen. Jihoooooo! Vad jag väntar och längtar! Ska bli så satans skoj! Snart kommer jag att börja utforska "den undre världen", hahahahaha! Om nån vill dyka sen i sommar så är det bara att säga till, jag är på!

Annars har det inte hänt nåt av större värde idag. Var ut och gick efter jobbet. Kom på att jag saknar fårskallarna i hagen och hoppas att dom kommer dit snart.

 


När jag kom hem, körde jag lite coreträning och armhävningar. Vill verkligen ha starka armar i sommar. VILL HA! =) Kan man köpa såna, månne? Hehe! Nu ska jag snart krypa ner i ett varmt bad och sen avsluta med en liten whiskey ikväll med, banne mig. Sov som en prinsessa i får natt juh! Så, ja, Anneli, det är verkligen värt att prova! Jag lovar! =)

Njut av kvällens sista solstålar nu, imorgon kan dom vara borta!

Eftertraktad en het dag? =)



Behöver jag säga mera? Sol, sol, sol, sol! Åh, vilket kanonväder det har varit idag! Också!  Det börjar bli en vana, en underbar sådan!

Började dagen med frukost och lite välbehövlig men tråkig diskning. Att diska tillhör inte min favoritsysselsättning men det måste ju göras nån gång då och då. Sen drog jag på mig skorna och begav mig ut på promenad. Hittade en stig upp mot Herrestadsfjället tror jag. Vandrade i skogen och njöt hur länge som helst, blev en 2,5 timmes tur, så himla mysigt.

 På väg förbi ett koloniområde

 Backgiljan Torp, byggt år 1889, har legat öde sedan 1945

 En Påfågelöga fjäril fladdrade bredvid mig ett tag

  Små tussilagon i skogen

När jag kom hem, så var det dags att slänga i några maskiner tvätt och sen ta på sig kjol och linne och gå ut på balkongen och låta katterna få lufta sig lite. Herregud så varmt det blev! Värsta sommardagen! Satt och läste några timmar och bara njöt.

På eftermiddagen fick jag samtal från en kille på Hotell Lysekil. Dom hade fått en sökande presentation på mig och tyckte att det lät bra. Dom söker receptionister till hotellet. Jag sa som det var, att jag bara söker fast tjänst, inga sommarjobb, men han lät sig inte avskräckas. Han menade om det var rätt person så..  Om jag ville, så var dom intresserade av att träffa mig. Jag lovade att höra av mig senast på måndag. Vad kul att bli uppringd spontant, utan att jag har sökt nåt. Blev jätteglad! Om jag bestämmer mig för att åka ut och träffa dom, så kan det ju visserligen hända att dom inte ens är beredd att erbjuda mig sommarjobb ens, men det känns ändå roligt! =) Nu fick jag lite mer energi igen.

Kvällen fortsatte med middagsfix, fotbad, ett varmt bubbelbad och soffliggande. Har laddat batterierna idag, alltså. I´m feeling high, soooo hiiiiigh! =)

Hoppas att ni har haft en lika underbar dag! Avslutar med ett par bilder som jag tog på lunchen på jobbet igår. Nu ska jag ta mig en liten whiskey och sen kommer jag att sova som en prinsessa.

 

Solen i ögonen

Glömde att berätta en rolig grej som hände på jobbet i söndags. Jag var ensam dom sista två timmarna och hade ingen att prata med så jag kikade lite på "Tjuvlyssnat". Läste en massa inlägg om fyllon och ordet aspackad fanns med på otaliga ställen. Jag satt och småskrattade vart eftersom jag läste, det finns många riktigt roliga inlägg. Så ringer telefonen och jag svarar med glad och vänlig röst: "Välkommen till Västtrafik, det här är aspackad." Shit!!!!!! Tack och lov var det en äldre dam som hörde illa så hon undrade bara vart hon kommit nånstans och jag förtydligade med en tillkämpat lugn röst (håller på att brista ut i frustande skratt): Jo, till västtrafik, det här är ANN-SOFIE. Vad kan jag stå till tjänst med? Hahaha, det ska då vara jag till allt töntigt! =) Fast det bjuder jag på. Ett gott skratt förlänger livet och jag är nöjd om jag har lyckats förlänga ditt liv en smula nu då... *flina*

Efter en lång och instängd dag på jobbet idag så åkte jag hem och luftade mina älskade katter på balkongen medan jag själv njöt av solen och läste en bok. Väntade på Ylva som skulle komma hit efter jobbet så att vi kunde ta en promenad tillsammans. När hon kom så stegade vi genast iväg längs Uddevallas alla härliga stigar och promenadstråk och gångvägar genom områdena. Hade med mig kameran idag så jag passade på att fotografera bl.a. dom underbara små vitsipporna. Herregud, så mycket det finns, måste jag tillägga även i dagens inlägg! Shit pommes frites! Det blev en promenad på ca 2 timmar och under promenadens gång hann vi bli utmanade av två herrar att spurta uppför ett läskigt högt antal trappor (och självklart var vi inte sena att haka på utmaningen! *flåsa flåsa*). Vi träffade även en äldre gentleman i ett villa område som bjöd oss in i hans trädgård för att beundra utsikten av Uddevalla. Man kunde se Uddevalla bron, Tureborg, Bohusgården, Skogslyckan, ja en helt makalös utsikt hade dom från sitt hus. Den söta mannen hade även gjort en fiskdamm där han hade ett stort antal guldfiskar samt två karpar (och en karpbäbis). Han berättade om huset och tiden när dom byggde det, om barnbarnen etc. En riktig mysgubbe! Efter promenaden bjöd jag in vännen min på lite kvällste och mackor. Katterna blev jätteglada för Ylva älskar att busa med dom, och DET är dom minsann förtjusta i. Det blir ett evigt svassande framför Ylva när hon kommer..

Nu är det dags att hoppa i duschen och sedan krypa ner i sängen för några timmars skönhetssömn innan en ny arbetsdag startar imorgon. Sov så gott, kära läsare!

     
 

Vilken härlig dag!

Nu har det gått några dagar och jag har varken haft tid eller lust att blogga, så då har jag låtit bli... =)  Men nu är det dags att ta tag i detta. Jag ser att jag har otåliga läsare som väntar på nyheter... *fnissa*

Veckan har gått i en rasande fart, mycket jobb, mycket träning och långa promenader, mycket av allting. I torsdags fick jag börja min arbetsdag med ett möte i Vänersborg angående säkerhetsfrågor inom kollektivtrafiken. Vi samlades representanter från bussbolagen, polisen och kundservice. Riktigt intressant faktiskt.

I lördags, alltså igår, hade vi på jobbet en liten personaldag ute i Vänersborg, på villa Hehrne. Vädret var det allra bästa tänkbara, strålande solsken och sommarkänslor i luften. Vi började med att käka lunch på hotellet; kyckling och vildris med rosmarinsås. Sen fick vi kaffe och kaka till efterrätt. Därefter började femkampen. Såååååå himla kul! Vi delades in i 3 lag och här följer lite bilder på vad vi fick göra!

Gren 1(typ gummikorv-hoppning):
 
Korv 1: Gunilla, Eva-Lis, Erik, Lena och Stina. Korv 2: Anne, Maria, Hannah och Anna-Karin.

Gren 2 (blåsrörsskytte):
 
Bild 1: Jill sätter ribban, Bild 2: Anne, Jenny och Marit ska blåsa och gruppen hejar på.

Gren 3 (jätteslangbella):
       
Bild 1: Vår lekledare, Bild 2: Lotta & Christer, Bild 3: Anette, Bild 4: Marit & Christer, Bild 5: Anne.

Gren 4 har jag inga bilder från eftersom vi var upptagna allihopa samtidigt. Vi skulle balansera ett stort spelbord med bollar genom labyrinter och sedan ner i ett hål i mitten. Värsta teamarbetet med andra ord!

Gren 5 har jag heller inga bilder från, för här var det samma sak, alla var upptagna samtidigt. Här fick vi varsin half-pipe som vi skulle bilda en "ledning" av så att en golfboll kunde rulla över. Det skulle vi göra på en sträcka på kanske 20-30 m och sen ner i en kopp. Tävlingen avgjordes i den sista grenen och mitt lag vann: Team Conny! Wieeeeee! F_n, vad vi är bra! =) Har absolut INGENTING med tur att göra, endast SKICKLIGHET... *flina*

När femkampen var slut begav vi oss till Playan. Där började vi först med att hänga i baren och friska upp struparna lite. Därefter blev det turnering i Human Table Hockey (dvs, bordshockey med riktiga klubbor). Herregud, så kul! Tigern kom fram i många av oss och vi kämpade så svetten sprutade och låren och knäna var fulla med kläng-blåmärken. Här var vi uppdelade i ett antal lag och mitt lag hette Timrå. Gissa vem som vann????? Jo, team Timrå förstås!!!!! Dubbel seger alltså! Här kommer lite mer bilder:

   
Bild 1 + 2: Full rulle bland gänget, Bild 3: Marit "The Tiger"

När vi var svettiga och fräscha efter matcherna så fick vi gå och hänga i baren igen, sollamporna tändes, solstolarna var uppfällda och det var bara att dråsa ner i en av dom och slappa en timma ungefär.

    
Bild 1: Badbrudar och killar, Bild 2: Annso, Bild 3: Jill, Anette, Christer, Lotta, Bild 4: Beachbabes, Jill & Annso, Bild 5: Anne och Annso leker i sanden.

Efter det var det dags att fylla på energin igen, i form av en exotisk middagsbuffé. Där fanns bl.a. potatissallad, rostbiff, fläskfilé, mangosås, exotiska frukter, bröd och smör. Åh, så gott det var! När alla var mätta och belåtna så var det dags för prisutdelning. Stod överst på prispallen två gånger och inkasserade två stycken badlakan. Jeeeej! *mallig som bara den* Hehe!

   
Lag1, Team Conny. Jill, Conny, Annso, Thomas, Gull, Yvonne, Helén, Jenny och Anette.
Lag2, Team Timrå. Hannah, Anna-Karin, Yvonne, Annso, Lotta och Christer.

Så småningom var det dags att dra sig hemåt så vi hoppade in i Lottas monster jeep och så brassade vi iväg mot Uddevalla igen. Tack för en helt underbar dag, killar och tjejer! Det här får vi göra till en vana, tycker jag! =)

Idag har det varit en lång dag. Först jobbade jag hela dagen. Hade tänkt gå ut en promenad med Ylva men när jag kom hem var jag så trött och hängig så jag avböjde och sa att vi får ta det en annan dag istället. Men vädret var fantastiskt och när jag luftade katterna på balkongen en stund så ångrade jag mig och gick en långpromenad i alla fall. Skönt att lufta huvvet trots allt. Det är helt sjuuuuuuukt mycket vitsippor här. Får sån lust att bara hoppa ner bland dom och göra vitsippsänglar! Dom är verkligen jättevackra nu. Överallt var det folk ute i kvällssolen, folk vårstädade i sina trädgårdar, eldade och fejjade. Några hade dragit fram grillen och spred den ljuvliga grilldoften, solen värmde otroligt mycket. Fick en sån lust att städa när jag kom hem, så det var bara att ta vara på det sällsynta ögonblicket och skrida till verket. Slängde in några maskiner tvätt, städade hela lägenheten, bäddade nytt i sängen, duschade, gjorde matlådor inför kommande jobbvecka.... Poff! Nu kände jag att luften gick ur mig och jag sitter här och hänger över tangentbordet och kan inte skriva fort nog för att äntligen få krypa ner i sängen. Så nu får det vara bra, gott folk! Hoppas ni får en god natt sömn! Natti natti! *kastar lite John Blund pulver*

På en skala från 1-10...

.... hur har din dag varit? Min har väl varit en...... hmmm..... 7:a skulle jag tro. Lite sådär svenskt : lagom. Finns ordet lagom nånannastans än i norden? Vill man vara lagom? Vad ÄR lagom? Jag vill INTE vara lagom, som alla andra. Jag vill vara speciell, unik, one of a kind! Visst är det roligare? *flinar* Vill inte du det också? Det är väl mer spännande med original än massproduktion? Såg på 100 höjdare igår och där finns det gott om just original. Haha, dom är ju för roliga. Vilka ....hmmm.... intressanta människor det finns!

Nu kom jag visst bort från ämnet, men dagen har som sagt varit lagom. Är ledig ett par dagar nu och började dagen med att ta en långpromenad och sen en ljuvlig frukost. Sen har jag pysslat lite, planterat om och så. Mina solrosor och tomatplantor växer som ogräs så nu har jag valt ut några få som ska få växa sig stora och fina för att sedan planteras ut på balkongen. Har även planterat om mina smultronplantor som fortfarande är ganska små och ynkliga. Men det tar sig, som pyromanen sa.



I mitten hänger något ner från gardinstången i en ljusblå "låda". Däri finns en massa smultron och även 4 st tomatplantor. Detta har jag så finurligt hängt upp så att mina små älsklingar inte ska pilla bort planteringen. *Här passar det bra med ett imponerat sus bland läsaran, haha*

Detta är alltså dom små älsklingarna som är nyfikna på allt man gör.

   
 
Tindra busar och Ofelia njuter av "gräsmattan" på balkongen i fjol. Båda vilar middag efter maten.

Hur som helst, när jag var klar med planteringen så gick jag ut och kollade till bilen igen. Dubbelkollade alla säkringar för säkerhets skull. När det var gjort hade jag den stora turen att min snälla gårdsgranne kom ut och han undrade om jag hade fått ordning på bilen. Nja, till hälften kanske, fick jag medge. Batteriet var inköpt men inte utbytt. Vips så hade min granne bytt ut det också. Testade att starta och den spann som en katt! Jihoooooo! Nu är det bara att köra, köra fort som fan igen! =)

Det blev dags att göra i ordning lite käk och sen dra iväg på träning. Nu är det två veckor sen jag var på Taekwon don sist, eftersom jag har sträckt ryggen. Men idag kändes det bra så nu är det bara att köra på igen. Jeeeeej!

Nu ska jag titta på lite kartor och se om jag kan hitta nån rolig väg upp till Herrestads fjället. Tänkte att om det är fint väder imorgon så ska jag ta mig en vandring dit upp eller möjligtvis en cykeltur till Bjursjön och vidare upp mot Lane. Måste ju passa på att njuta av den vackra naturen som man har runt omkring sig. Ibland blir man lite "hemmablind" och glömmer hur bra man egentligen har det. 

Sen är det tv soffan som gäller en stund. Over and out.

Det var den söndan

Så, nu har den söndagen passerat. Det blev inte mycket gjort denna dag, trots stora förhoppningar.

Igår hade jag som sagt en godisdag, men chipsen var inte så goda så dom hamnade fort i soppåsen. Men en riktigt bra kombination var chokladen och rödvin. Mmmmmm! Testa det nån gång! Herregud vad gott det var! =)

Idag började jag dagen med att ta sovmorgon, skönt att få sova ut lite. Fortsatte sedan förmiddagen med en låååång frukost i tv soffan. Så himla skönt att vara riktigt, riktigt lat nån gång då och då. Passade dessutom bra idag eftersom vädret var ganska kasst på förmiddagen. På eftermiddagen började det ljusna ordentligt och solen tittade fram lite grann så jag drog på mig ytterkläderna och gick ut till bilen. Kollade säkringarna, dom verkade ok. Provade starta bilen, ingenting. *suck* Det är alltså ingen som har smyg-lagat min bil under natten. Konstigt! =) Såg att en av mina gårdsgrannar var ute så jag gick och frågade honom om han hade startkablar och kunde tänka sig att hjälpa mig? Visst, inga problem sa han. Vi provade startkablar, utan resultat. Vi provade att knuffa igång bilen, utan resultat. Vi provade att dra igång bilen med hans bil, utan resultat. Blir till att byta bilbatteri, kunde han konstatera. F_N! Jag som hade tänkt åka över Munkedal till Lysekil så att batteriet hade haft tid att laddas upp. På samma gång hade jag tänkt hämta ut min dykbok från Oxygene. Besvikelsen blev stor när jag inser att det inte kommer att bli så. Men Ok, sagt och gjort, åkte iväg med bussen till Torp och Biltema. Köpte ett nytt bilbatteri och knallade iväg med den otympliga klumpen på 15 kg tillbaka till bussen och hem igen. När jag kom in, var mina armar 10 cm längre, jag var svettig och darrig i armarna. *suck* Inte världens gladaste flicka idag, kanske...  Men å andra sidan, nu är ju batteriet inköpt så nu ska jag bara hitta nån som visar mig hur jag ska byta det också.

Morgon; glad och full av förhoppningar och planer    
Eftermiddag; krossade förhoppningar och irritation 

På kvällen blev det riktigt fint väder så jag tog mig en riktig långpromenad och rensade huvudet från alla dumma tankar. Så nu är jag allt lite gladare igen. Har nu tittat på LA inc, vill ha en tatuering - NU -  Har bestämt mig för vad jag vill ha, nästan, så snart blir det verklighet! Jihooo!

Nu ska jag avsluta dagen i ett hett bad med bubblor, sen blir det till att bädda ner sig i sängen så småningom.  Natti natti, folkens!

Rensa i röran

Idag när jag slog upp mina blå och tittade ut så hade det kommit lite snö igen. Men suck! Kan inte vädermakten ge sig snart???? Det räcker faktiskt med snö nu. Behagar det inte komma under vintern så kan det ge fasen i att komma på våren också, tycker jag. Nåja, det smälte ju bort relativt fort och på eftermiddagen var redan allt borta. Vackert med snö, men onödigt på våren, som sagt.

 


Jag bestämde mig för att äntligen ta tag i mitt överfulla förråd nere i källaren. Tänkte att nu är det banne mig tid att börja rensa i röran. Nån timme senare bar jag ut en stor mängd gammal pappkartong, slängde mattor och annat dravvel. Nu är det så rent och fint därnere. Snacka om bra feng shui och starka friska energiflöden nu!

Hittade ett gammalt (eller ja, nytt egentligen) litet köksbord med två stolar som jag tänkte att jag ska lägga ut till försäljning. Det är ju bara använt en vinter och inget mer. Onödigt att det står och samlar damm i ett förråd. Eftersom jag fortfarande var i städ-tagen så fortsatte jag med garderoben i sovrummet. Slängde en massa gammalt skit som legat och drällt. Åh, vad rent det blir till slut. Gillar att slänga saker! =)

Eftersom jag ändå var småskitig tänkte jag att jag kunde tvätta bilen samtidigt. Sagt och gjort, in i bilen och gasa iväg till "Gör det själv-hallen" och så ägnade jag dryga 1,5 timmen till biltvätt och dammsugning. Så himla skönt att få det gjort, den stackars bilen har varit i behov av detta en längre tid. När jag kom hem tänkte jag att jag äntligen skulle ta mig tid att hänga upp förvaringsfickorna som legat i bilen i ca ett halvår. Så jag knallade in och hämtade skruvdragaren och gick ut igen och hoppade in i bagagen på bilen. Vroom, vroom, vroom så var det fixat på ca 10 min. Skiiiiiiitbra! Bara det att jag spelade musik samtidigt och precis innan jag var klar så började radion hacka och till slut dog den. Hmmm..... Kollade säkringen, testade igen. Ingenting. Tänkte att det kanske funkar om jag startar bilen. Vrider runt nyckeln, startmotorn drar inte runt, det hörs inte ett pip, NADA! Men vafffaaaan! Kollar på säkringarna igen men vågar inte röra nåt. Jag är ju inte direkt tekniskt begåvad när det gäller bilar så jag tänkte att det var bäst att låta bli. Skit också! Ska låsa bilen och gå in, fjärrlåset funkar inte, testar att låsa via centrallåset, det funkar inte. Får gå runt och låsa alla dörrar förhand. Grrrrrrr!

Tjurar rejält på bilen och inser att jag får äta middag så att blodsockret stiger lite så jag kan tänka igen. Efter middagen plingar Jocke Bilexpert på msn och är snäll och erbjuder sin support. Kan vara batteriet eller någon säkring. Har fått en massa smart-tips som jag ska testa imorgon. Håll tummarna för att jag inte klantar mig nu då, folkens! Tack Jocke för tipsen!

Eftersom det naturligtvis är jättesynd om mig nu när dagen tog en sån dålig vändning så blev jag tvungen att knalla iväg till affären och köpa både chips, dipp och en chokladbit. Ni förstår! Man måste ju offra sig i nöden... Hahahah! Fast det är ju faktiskt lördag också! Så nu tänker jag snaska onyttigheter till någon film! Jeeeej!

Ha en fin kväll!

Jipppppiiiiiiiiii!

Idag ringde Oxygene till mig på jobbet och berättade att dom hade lyckats klämma in mig på kursen som startar den 15 maj i alla fall! Wiiiiiiiiiiiieeee! Nu ska jag äntligen ta mitt dykcert! *sååå glad*

Vindarna vänder!


image4

Pusskramhej

En fin dag

Nu sitter jag här och njuter av att vara sådär härligt mystrött. Dagen började kl 05.30 av att väckarklockan ringde. Testade så att snoozeknappen verkligen fungerade och den saken undersökte jag till kl 05.50 när jag insåg att nu börjar det bli bråttom. Kastade mig ur sängen och in i duschen, borstade tänderna, fixade håret, pluttade på maskara, gjorde mackor till morgonfikat, matade katterna, klappade katterna och sprang ut till bilen. Spöregn! *mutter mutter* Kommer till jobbet, blöt som en dränkt katt, rufsig i håret och rinnande maskara! Jihooo! Så tog en ny härlig jobbdag sin början! *flina*

Satt som störningssamordnare hela dagen och efter att ha lokaliserat några borttappade plånböcker, ett antal bortsprungna bussar, försökt hjälpa en dam som fått fel väska på bussen, luskat i ett klurigt faktura ärende, svarat på ett x antal kundmail etc så var klockan plötsligt 15.30 och det var dags för mig att gå hem. Och vem möter mig i dörren på väg hem? Jo, sooooolen! Jihooooo! Helt plötsligt spritter min kropp av energi och jag halvjoggar till bilen för att snabbt komma hem och byta kläder. Känner för att hälsa på alla männsikor jag möter på vägen till parkeringen men avstår. =) Eftersom jag har sträckt ryggen förra veckan så valde jag att vila från Taekwon don ännu idag, så att jag kan vara med på Malins mördarträning imorgon.. *fniss fniss* Däremot funkar det bra med promenader och det är nånting jag har utövat flitigt nu den senaste veckan. Det har blivit nästan två timmar varje dag nu och det blev det även idag. Det är så himla befriande med promenader. Det ger motion, frisk luft, solstrålar (eller för all del regndroppar som ju är så bra för hyn) och man får tid att rensa skallen från allt. Idag valde jag att gå bl.a. i min egen lilla trollskog. Kolla vad fint jag har det!

   


Bilderna är visserligen inte tagna idag men det var precis lika fint, med porlande vatten och fågelsång. Bara lite mindre löv i träden... =)

När jag kom hem luftade jag katterna på balkongen en stund, åt ett par varma mackor och tvättade kläder. Sen tappade jag upp ett varmt, löddrigt bad, tände några ljus i badrummet och kröp ner i värmen. Åååååååh, vad skönt det är att unna sig lite vardagslyx. Jag älskar mitt badkar.

Nu, när jag är hel och ren, känner jag för att poppa lite popcorn och krypa upp i soffan och titta på en thriller. Ja, det ska jag göra.

Sådana här måndagar kan jag lära mig att leva med.... *fniss*

Back in business!

Abstinensen och grupptrycket blev för stor(t). Jag måste börja blogga igen... =) Roligt att ni har saknat mig! *varm i hjärtat*

Idag kommer dock ingen historia, har bara startat upp min blogg. Men snart så! Tills dess får ni ha det så bra!

Kram och gonatt!

RSS 2.0