Utmaning av Jenny

Fem saker på din Att-göra-idag-lista

1) Gå ut och promenera
2) Plugga inför kommande dykkurs till veckan
3) Kanske träffa en vän
4)Göra matlåda tills imorgon
5) Tvätta kläder


Vad gjorde du för 10 år sedan?

Jobbade på Restaurang Furulundsgården på Åland.


Ställen du bott på?

Kantlax
Hirvlax
Jakobstad
Pargas på 2 adresser
Åland på 2 adresser
Gudvangen
Andenes
Branäs på 3 adresser
Lofsdalen på 2 adresser
Lysekil
Fiskebäckskil
Strömstad
Uddevalla

Hmm.... Har säkert glömt nåt, men kommer inte på nåt mer för tillfället...


Fem saker du skulle göra om du blev biljonär?

1) Köpa hus, sommarstuga, semesterhus på sydligare breddgrader
2) Dela med mig till min familj så klart
3) Betala bort alla lån
4) Skänka bort stora summor till dom som jobbar med utsatta djur
5) Säga upp mig från mitt nuvarande jobb och istället bli voluntär för nåt vettigt


Det var visst studs i dom små benen....

Som ni märker så har jag inte haft möjlighet eller ork att blogga på ett tag igen. I måndags kände jag mig helt utmattad och hade ont i halsen på jobbet. Var ledig tisdag och onsdag och dom dagarna gick fort i sömnens tecken. Har sovit och sovit och sovit. Var väl behövligt, skulle jag tro. På tisdags eftermiddagen när jag var ute och gick i skogen så hade jag faktiskt en nära döden upplevelse. Jo, det är sant! Jag satte ner min fot ca 5 cm ifrån en äcklig, och jag menar gööööööör äcklig, huggormsunge. Vet dock inte vem av oss som blev mest rädd. Den ringlade iväg med en väldig fart och jag satte iväg åt andra hållet, fullt skrikande.... Yack! Äckliga små kryp! *ryser fullständigt från benpipan*

I går kväll hade vi sommarfest med jobbet. Lotta var snäll och lät oss invadera hennes trädgård och altan. Tack gumman! =) I väntan på mat, så underhöll Jonathan (Lottas och Stefans snart 6 åriga son) oss med fotbollsspel, studsbollar och studsmatta. Här fick alla som ville springa och hoppa sig svettiga.

Tjejerna hade gjort i ordning en jättgod middag, bestående av grillat kött, potatissallad, en mango-dippsås till köttet (som förövrigt var kriminellt god), tomater och fetaost, grönsallad, bröd, ost, korv med bröd, dricka.... You name it! Herregud, vad gott det var. Vi åt och åt och åt! Efter maten var det dags att spela lite fotboll med Jonathan igen och hoppa på studsmattan. Barnet i mig vaknade minsann och jag ockuperade studsmattan mest hela tiden. Hur kul som helst! =)

Efter ett tag var det dags för kaffe och kaka, mums! Konstigt att det fanns rum kvar efter den middagen... *fniss* Avslutade det hela med att Låna en pincett av Lotta och plocka bort en fånig fästing som bitit sig fast i mitt ben. Det är ännu ett äckligt kryp jag inte har så mycket till övers för..... I övrigt var det en väldigt mysig kväll, tack så mycket tjejer! Ni är rara!

Här följer lite bilder från våran sommarfest:

  Här berättar Lotta om deras muterade tall eller nåt som har barr som är 20 cm långa (och jag skämtar inte). Gissa hur stora kottarna är..... Marit visar hur man bäst skyddar sig när man måste gå ut under kott-fällningstid.. =)

  En del av gänget samlat

  Lilla rara Ella gillade studsmattan och Elin (som tydligen liknade någon hon kände dessutom). Här tillsammans med mamma Jenny samt Helena.

  Coola Birgitta får slita hårt som målvakt när Jonathan Ibrahimovitc skjuter iväg bollen.

  Dom söta Bond-brudarna: Helén och Marit

  Elin på väg att göra en rump - touch down

 

Eftersom det är min blogg så får jag vara egoistisk och lägga upp en stooooor bild på mig själv. Denna coola bild tog Elin! Right in time! Visst syns det att jag tyckte att det var galet kul? =)

Så det så! Nu räcker det för denna gång, mera nyheter från mitt spännande liv kommer en annan dag. =)

TjolaHOPP, tjolahej, tjolaHOPPsan saaaaaa!

Trevlig midsommar!

Håhåjaja! Jag skulle inte ha dansat regndansen så länge kanske.... =) Nu får det gärna komma lite sol och värme igen, även om det har varit välbehövligt med lite regn. Fast självklart har det funnits ljusglimtar även under denna tid. Vissa dagar har regnbågen förgyllt våra kvällar här i Uddevalla.



Nu har midsommarhelgen snart passerat också. Har jobbat hela helgen och kommer att fortsätta med det tills på måndag. Har dock ändå hunnit njuta av gott sällskap, ljuvlig mat och en massa jordgubbar. På midsommarafton var jag bjuden till Eriksberg, till Klaras familjs sommarstuga, där hon och Matte med syskon och vänner befann sig. Kom dit ca 20.30 och då var festen redan i full gång. Eftersom jag körde så hade jag med mig en alkoholfri cider i champagneformat. Matte fick äran att skjuta iväg korken och jäklar vilket fjong det var i den! Den flög iväg i ca 190 km i timmen och landade långt in bland buskarna, hahaha! Matte skadade sig till och med i fingret och blödde så mycket så att han behövde hjälp av en "syster" för att stoppa blodflödet... Hihi! Medan dom andra drack öl och vin, slurpade jag på min värstingcider! =) Minglade runt lite och det blev många skratt. Sent på kvällen drog grillningen igång och det grillades kött, majskolvar och äggplantor i stora lass. Till det serverades kokt nypotatis, sallad och tzaziki. Mums så gott det var! Många skratt senare var det dags för mig att köra hem, eftersom jag skulle jobba tidigt. Tack, mina vänner, för en mysig kväll! Det är alltid lika roligt att träffa er!

  Mästerkocken Matte i farten.

  En del av folket vid stugan

  Bröderna Brothers; Mange och Matte

 Långbordet på altanen. Äntligen fastnade Klara på bild! (Längst fram)

När jag väl kom hem, var jag så uppe i varv att jag inte kunde sova. Jag glodde en stund på tv, läste lite bok, allt jag kunde hitta på som skulle få mig trött. Somnade nog inte förrän ca 02, så det var inte så skoj att försöka väcka kroppen imorse när jag skulle till jobbet. Men på något mirakulöst sätt lyckades jag tvinga upp mig ur sängen och genomlida en dag på jobbet. Efter jobbet damp jag dock ner på soffan och somnade som en stock. Nu har jag lullat runt en stund här hemma och ska nog söka mig till kojs igen för att orka med morgondagen. Jag håller väl inte på att bli gammal? * Här passar det med ett rungande NEJ! Ni som nickar medhållande kan hädanefter söka er till andra bloggar! =) *

Glad midsommar, kära läsare!

Kalla det änglamarken eller himlajorden om du vill!

Några dagar har passerat igen och det är fruktansvärt mycket stress på jobbet just nu. Man är helt slut när man kommer hem. Helt sjukt! När jag kom hem från jobbet igår velade jag ett tag om jag skulle gå på bastukvällen som Festkomittén i Taekwon do klubben ordnade, eller inte. Till slut ringde jag till Ylva som gärna ville gå så då tänkte jag att "What the fuck", klart jag hänger med en stund.

Sagt och gjort, hon kom och hämtade mig och så åkte vi ut till Bodele till stranden. Där står Davids vita volvo nerkörd till strandkanten och på släp har han världens sötaste bastu som han gjort. Hade tyvärr inte med mig kameran men hittade en bild på en nästan identisk bastu, på internet. Kolla vilken härlig sak! Fast din bastu var, så klart, mycket snyggare, David! =)



Tänk er denna ljuvliga bastu, parkerad vid strandbrynet en vacker sommarkväll. Ylva och jag var dom sista att anlända och grabbarna satt och storsjöng när vi kom. Vi bytte snabbt om och sen trängde vi in oss i bastun. Vi var 7 pers och det var nog maxantalet. Vi bastade en bra stund för att bli riktigt varma. Varje gång någon kastade på vatten på stenarna så ångan höll på att kväva oss så skrålade vi "Kalla det änglamarken eller himlajorden om du vill.." för glatta livet. Allsången höll i sig och folk som gick förbi undrade säkert vad det var som hände. När vi var tillräckligt varma började nedräkningen för badning. "Om 20 sekunder är det badning som gäller! 20...19...18...17 osv. Sen öppnade vi dörren och kutade utav bara f-n ner till stranden och ut i vattnet. Det är ganska långgrunt så vi fick springa ett bra tag innan vi kunde kasta oss i vågorna. Men ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH, så härligt det var! Ronny hängde på när jag ville simma ut till flytbryggan och göra bomben och dyka lite. Hahahah! Som små ungar! Proceduren bastubad - havsbad upprepade sig några gånger och vips var kl 22. Tiden går så fort när man har underbart kul! Killar: Ylva och jag tycker att ni är Uddevallas goaste grabbar! Tack för ett härligt initiativ! Vilken fantastisk kväll det blev!

Idag har jag varit ledig, men jag har varit så otroligt trött och håglös. Åt frukost och sen lade jag mig på soffan. Sen har jag egentligen legat och glott på de mest ointressanta tv-programmen fram till kl 15. Insåg att jag kommer inte att bli piggare av detta så jag hoppade på cykeln och cyklade min nya favoritrunda, runt Lane-ryr. Det blåste lite idag så det var lite tyngre än det brukar vara, men desto bättre motion, eller hur? =) När jag kom hem tappade jag upp ett varmt skumbad och gled ner i det bubblande vattnet med en god bok. Det började spöregna när jag kom hem, så det kändes extra mysigt. Nu håller jag på att tvätta kläder och solen har börjat lysa igen. Funderar på att gå ut en stund, vem vill sitta inne när solen lyser därute? =)

Ha en fin helg, folkens!

Husmorsplikter

Är ledig nu på lördag och jag hoppas nästan på dåligt väder.... Nej, låt mig omdefiniera. Jag hoppas på fint väder på förmiddagen så att jag kan paddla. På eftermiddagen kan det vara regn och rusk så att jag får lust att göra nåt nyttigt här hemma. Som t.ex. att spackla väggarna i köket och sånt. Det är underbart med härligt väder men man får verkligen inte något gjort. Dessutom är det faktiskt lite tråkigt att inte ha gräsmattor längre, utan bara hömattor. Kanske ska dansa en regndans? =)

Lite duktig har jag i och för sig varit.. På måndagskvällen frostade jag äntligen ur frysen. Jäklar, vad mycket is det var där. Dörren hade lämnats upp en glipa en gång och jag upptäckte det först när jag kom hem från jobb. *suck* Då hade nästan allt hunnit tina redan. Under en lång tid har jag slitit i lådorna för att kunna öppna dom pga all is, men nu glider allt så lätt igen. Ibland måste jag nästan gå och glo lite i fryslådorna bara för att få känna den härliga känslan att det inte finns motstånd där längre... Hahahaha! Gött att ha det gjort i alla fall. I tisdags fick jag ett till ryck och fick viftat bort alla änglaskor som låg i hörnen. Visst har jag väl uppfyllt mina husmorsplikter nu för minst en månad framåt? Va? Va? Va? =)

Annars har det inte hänt några stora saker. Var störningssamordnare på jobbet idag och en händelse gjorde mig jätteupprörd. En mamma med sina två barn skulle åka spårvagn i Göteborg. Mamman fick på sin 2-åring och vänder sig om för att ta vagnen med det andra barnet. Då smackar föraren fast dörren och åker.... Med 2-åringen ensam på vagnen! En rådig ung tjej, tecknade till mamman att hon håller koll på barnet. Mamman sprang allt hon orkade till nästa hållplats och tack och lov hade den unga tjejen gått av där med det storgråtande barnet så att familjen kunde återförenas där. J-a puckoförare!!!!! Efter att jag hade pratat med mamman och fått reda på att hon hade hittat 2-åringen igen, skulle jag berätta om händelsen för mina kolleger. Då började jag störtgråta för jag tycker att det är helt otroligt att sånt här kan hända. Tänkte på hur rädd både mamman och barnet måste ha varit, såg bilder på hur mamman i panik springer efter spårvagnen med sin barnvagn. Fyyyyyyy! Sedan kände jag mig dum för att jag satt där och storgrät så jag började storskratta mellan tårarna. Helt hysteriskt! Jag kan väl inte vara i övergångsåldern redan?????  Nä, men allvarligt, ibland så funderar man på vart världen är på väg... Är medmänskligheten på väg att försvinna? Någon hade knacka på rutan till förarbåset, men han hade inte ens tittat på personen, utan bara kört iväg. ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH, vad sånt här gör mig arg!!

Jaja, ingen vits att ödsla mer energi på detta nu. Efter jobbet gjorde jag något som var väldigt skönt. Jag var till Derma room och färgade ögonfransarna och ögonbrynen. Värsta vardagslyxen! Dom är jätteproffsiga så det var väldigt avslappnande. Har tagit en massa bilder för att visa resultatet:

   



Har verkligen ansträngt mig här nu för att visa resultatet från alla håll och kanter! =) Nu har jag inget smink alls på bilderna och det är så skönt att se att jag har ögonfransar i alla fall. Wohooo! Hur glad är inte jag att slippa kladda på mascara varje dag? JÄTTEGLAD!!! Hurra för ögonfrans färgning!

Nu ska jag leka lite med mina små bäbisar innan det är dags att locka hit John Blund igen. Tjingeling!

PS. Förresten Anneli, kollade på kanotmaraton på hemsidan. Blev lite sugen tills jag såg att det är 5000 mil att paddla... Kan man inte vara med i maraton i Kräft-ätning istället? Där hade jag ju åtminstone haft en chans.... Hahahah! Ska du ställa upp? Om du gör det, så gör jag det.... =)


En alldeles.... alldeles underbar dag!

Idag har jag haft en sån här dag, som man vill ha jämt! Den har varit nästintill PERFEKT! Jag ska illustrera den mest i bilder, för bilder säger ju mer än tusen ord, inte sant? =)

Började dagen med att äta en god frukost naturligtvis. Ni vet väl att frukosten är dagens viktigaste mål? *nickar gillande* Sen blev det en snabb dusch, för att sedan brassa iväg med bilen till Ylva för att hämta upp henne. Sen drog vi iväg till Hafstens camping och hyrde kajak. 

             

På den sista bilden så kan ni se ett litet huvud sticka upp ur vattnet. Det var en av de två sälar som gav oss ett perfekt avslut på kajakpaddlingen. Dom var jättenyfikna och dök upp och kikade på oss hela tiden. Vid ett tillfälle var en av dom ganska nära min kajak men jag var inte snabb nog med kameran, tyvärr....  Men vi blev glada av deras sällskap i alla fall!

Efter paddlingen var vi vrålhungriga så vi brummade in till stan igen och gick till Kaktus och käkade mat. Jag åt en smarrig räksallad och drack en islatte till efterrätt! Burp! 

 
   
Efter maten svischade vi förbi, först Ylvas och sen min lägenhet för att hämta upp badgrejer. Sen drog vi iväg till Mollön för att bada och det var minsann vad vi gjorde. Vi hade med oss våra snorklar och jag blev överväldigad över vilken fin snorkling det var där. Som att snorkla i ett akvarium! Ville aldrig gå upp, ville bara fortsätta glo på alla dessa krabbor, fiskar, sjöstjärnor och musslor som finns där...  Till slut blev det så kallt så jag låg på ytan och hoppade upp och ner pga hackande tänder så då blev jag tvungen att gå upp och sola lite emellan... Stackars mig verkligen... Hahaha!

När kvällen kom skjutsade jag hem Ylva och så åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning. Sen var det dags att hoppa upp på cykeln och susa iväg ner till stan igen. (Mer och mer älskar jag Uddevalla för närheten till allt! Annsos anm.) Där träffade jag Ylva igen nere vid Kampenhof och så traskade vi till en uteservering där vi satte oss och tog ett glas cider/öl och åt lite vitlöksbröd. Vi var dock rätt trötta och sega efter en lång dag i solen så efter ett par timmar skiljdes vi åt och trampade hemåt igen. TACK för en helt underbar dag, raring Ylva!!

  Nu är det dags för denna trött-fis att gå och sova snart så hon orkar jobbar imorgon! Sov så gott allihopa!

Sommar och sol

Idag har det varit en ny soft dag. Gud så härligt det är! Jag älskar mina lediga dagar för tillfället!

Det blev en sen frukost idag också, passade på att tvätta lite kläder. Fixade lite här hemma, plockade med det allra nödvändigaste. Jag åt en snabb lunch och sen drog jag till torp för att köpa ett parasoll till balkongen. Hittade ett grönt fint, billigt och skitkvalitet, men det få duga till mina skitplast trädgårdsmöbler. Lika barn leka bäst eller hur man nu säger. Jag kommer inte att lägga pengar på fina trädgårdsmöbler förrän jag har en trädgård att stoppa dom i. Hur som helst, det blev skiiiiiiitbra! Katterna tyckte det var jätteskönt med lite skugga! I ärlighetens namn tycker jag också det! =)

Efter torp åkte jag iväg till Unda badplats. Hade aldrig varit här förut så jag yrade omrking lite och vimsade hit och dit. Plötsligt hör jag någon som ropar på mig. Tittar mig förvirrat omkring tills jag ser en hand som viftar. Där satt Helén med sin mamma och solade. Vi babblade en stund och sen drog jag vidare för att hitta en plätt åt mig. Visste inte hur jag fort nog skulle få utskakat badlakanet, fått bort kläderna och fläkt ut mig på klipporna. Aaaaaaaaah! Äntligen lite fläkt. Men som vanlig har svårt att ligga still nån längre stund. Jag misstänker att jag lider av en ADHD light, för efter en halvtimme börjar det pirra i kroppen och jag blir rastlös. Ok, jag svettas. Ok, jag är uttråkad, Ok, jag blir uttorkad. Ok, det är små röda spindlar överallt. Försöker desperat lösa lite korsord för att stilla min rastlösa kropp men vips var jag uppe på fötterna och styrde kosan mot vattnet. Plums! Brrrrrrr!..... Ahhhh! Hur skönt som helst, efter ett tag! En gentleman och hans dam var och badade samtidigt som mig och mannen hade en termometer med sig. Det visade sig att det var 21 grader varmt i vattnet idag! Wohoooo! Och jag har badat för först gången i år! Wohoooo! Mera, mera, mera!

Sent på eftermiddagen åkte jag hem igen för att slänga i mig lite mat och sedan cykla ner till stan för att möta upp Ylva där. Vi cyklade sen ut till Landbadet där Taekwon do klubben hade årets första bollträning. Idag spelade vi beach volley! En kanonmysig kväll verkligen! Spelade, busade, skrattade! På vägen hem ville Ylva ta ett kvällsdopp igen så då passade jag på att ta lite bilder på havet.
 
 
 
Skulle ha tagit bild på en vattenscooter som åkte förbi men innan jag hann få upp kameran så var han redan långt förbi men man kan skymta den på den första bilden om man tittar väldigt noga. =) Det är väl tanken som räknas, har jag hört!

Sen om sider när jag kom hem så satte jag mig på balkongen och läsa. Ofelia hoppade upp på bordet bredvid mig och började stirra mot himlen. Efter ett tag blev jag tvungen att kolla vad hon glodde på. Då kommer den här svävande:

  

Jag har också flugit luftballong men det gjorde jag när det var -20 grader kallt och vinter. Såg lite skönare ut nu kanske. Nä, nu ska jag få mig en välbehövlig sömn. Natti natti!

I ångorna av liniment

Ska jag nu uppdatera min blogg. Köpte en linimentspray när vi var på Stenungsund Open (Taekwon do tävlingarna) och den är välanvänd vill jag lova. Den är så himla underbar! Varje kväll sitter jag och känner efter; har jag inte lite spända axlar eller kanske lite träningsvärk eller varför inte bara lite allmänt trött i vaderna? Sen sprayar jag glatt och masserar in... mmmmmmm.... Så himla skönt när det först blir kallt, sen varmt och det luktar så gott! Misstänker att jag överkonsumerar linimentet. Måste nog googla och se om det är beroendeframkallande.... =)

Jaha, vad har hänt sen sist då? Jo, jag är certifierad dykare nu! WOHOOOOOO! Jo, jag lovar, det finns faktiskt bildbevis på Oxygenes hemsida för tillfället, även om jag knappt kände igen mig själv. Kolla bara! Oxygene.... Har nu anmält mig till Advanced kursen som går i början av juli. Det är dock ingen avancerad kurs även om namnet klingar så. Det är bara en kurs som ska hjälpa en att bli en bättre dykare. Jag ser jättemycket fram emot kursen! Ska bli spännande!

Torsdag och fredag spenderade en del av mina kolleger och jag i Borås på personaldagar. Vi bodde på ett fint 4 stjärnigt hotell och hade det bra. Det var några "vanliga" föreläsningar men sen bestod resten av mycket eget arbete, brainstorming och sånt. Vi var kreativa helt enkelt. Även om det kan vara jobbigt ibland, särskilt när man inte känner människorna man ska jobba i grupp med, så är det väldigt nyttigt och gör gott för ens egen självkänsla. Naturligtvis har vi fått en massa god mat och torsdag kväll avslutades med en sen middag och därefter drog discot igång. Vi stannade dock bara till midnatt för vi var alla rejält trötta, det skulle bli en tidig morgon nästa dag och dessutom var det några av oss som skulle jobba efter att vi kom hem från Borås också så det gällde att spara på krafterna. Om sanningen ska fram så var väl festen inte den roligaste heller så vi var rätt nöjda med att lägga oss och försöka få lite skönhetssömn istället.  

 Gänget från Uddevalla KS: Lilian, Gunilla, Anette, Lena, Birgitta och Lotta

    

På kulturpromenad. Lotta och jag kikar fram i lövverket om man tittar tillräckligt noga. Janne och jag står och diskuterar Pinocchio; en nio m hög skulptur som är gjord av Jim Dine, och till sist får den lilla flickan i de stora bylsiga kläderna en klapp av mig. Skulpturen är gjord av Charlotte Gyllenhammar.

 

Slutligen bilder på the roomies på förfesten, Till vänster sitter Lotta som fick det stora (eller tvivelaktiga?) nöjet att dela dubbelrum med mej och till höger sitter jag och bara är ....... jag!  =)


Idag har jag äntligen varit ledig och dagen har spenderats i en maklig lunk. Åt en sen frukost, somnade en stund på soffan. Fick ändan ur vagnen och var ut och cyklade ca 3,5 mil. Även om det var varmt ute så var det hur underbart som helst eftersom det fläktade skönt under turen. Det var dock raka vägen in i duschen när jag kom hem, fixade lite lunch och sen drog jag till ÖB och sen torp. Köpte bl.a. lite hönsnät. Ska försöka stänga av till grannbalkongen så att min lilla busa Ofelia inte smiter över stup i kvarten. Förresten köpte jag sommarens första färsk potatis så jag gjorde en supergod "sallad" på kokt kall potatis, kräftstjärtar, rödlök, matyoghurt, gräslök och kryddor i en salig röra. Mums!

Nä, nu får det räcka för denna gång! Avslutar kvällens blogg med ett ordspråk som jag har fattat stort tycke för.

"Dom bittraste tårarna fällda vid en grav, är tårarna för orden som aldrig blev sagda eller för saker som aldrig blev gjorda."

Så kom ihåg; ni lever bara ett liv. Ta inte allt och alla för givet utan uppskatta det du har och sträva efter att få det du verkligen vill ha!

RSS 2.0